Η Danaos αγοράζει 3 containerships μέσω κοινοπραξίας

danaos_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Η Danaos εκμεταλλεύτηκε “τις υφεσιακές τιμές των περιουσιακών στοιχείων στην αγορά μεταπώλησης” αγοράζοντας τρία containerships Post-Panamax, μέσω μιας νέας καταχωρημένης στα νησιά Κέιμαν κοινοπραξίας, της Gemini Shipholdings.

Η ελληνική ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι πλειοψηφούσα μέτοχος της Gemini με ποσοστό 49%, και μέχρι στιγμής έχει επενδύσει 7.35 εκάτ. δολάρια στην κοινοπραξία.

Η εξαγορά περιλαμβάνει τα κατασκευασμένα στην Κορέα πλοία NYK Lodestar (6,422 teu, που κατασκευάστηκε το 2001) και το Suez Canal (5610 teu, που κατασκευάστηκε το 2002), όπως και το κατασκευασμένο το 2002 στην Ιαπωνία Genoa (χωρητικότητας 5.544 teu).

Το NYK Lodestar είναι σε timecharter δύο ετών για την NYK, τον πωλητή του πλοίου, και είχε καθοριστεί σε “τιμή πάνω από το μέσο όρο της αγοράς”, δήλωσε η Danaos.

Το Suez Canal και το Genoa πωλήθηκαν και τα δύο από τη Japan’s K Line. Και τα δύο πλοία είναι σε επταετή ναύλωση γυμνού σκάφους (bareboat) για την Gemini, η οποία περιλαμβάνει την υποχρέωση αγοράς στο τέλος των αντίστοιχων ναυλώσεων. Η Danaos είπε ότι αναμένει να εισέλθει στα ναυλοσύμφωνα και για τα δύο πλοία “στο εγγύς μέλλον”.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τι κατέβαλε για τα σκάφη, αλλά είπε ότι αποκτήθηκαν σε “ελκυστικές προσφορές” σε σχέση με τις τιμές τους στην αγορά. Οι τιμές τους στην αγορά υπολογίζονται στα 19,25, 19,43 και 19,32 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

“Οι εξαγορές αυτές έγιναν με έκπτωση σε σχέση με την τρέχουσα αξία της αγοράς των πλοίων και αποδείκνύουν την ικανότητά μας να βρίσκουμε όλο και περισσότερες εξαγορές μέσω των ισχυρών σχέσεων μας στον ναυτιλιακό ακι των χρηματοπιστωτικό τομέα”, ο Δρ Ιωάννης Κούστας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Danaos, ανέφερε σε δήλωσή του σήμερα.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη νέα επιχείρηση, η οποία θα επιτρέψει στη Danaos να συνεχίσει τη στρατηγική ανάπτυξής της καθώς η αδυναμία στην αγορά containership παρουσιάζει ακαταμάχητες αξίες. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το κάνουμε αυτό, χωρίς να υποβαθμίζουμε τους μετόχους μας”.

Ως πλειοψηφών μέτοχος, η Danaos έχει το δικαίωμα να αγοράσει το σύνολο των συμφέροντων επιτοκίων της Gemini σε μια δίκαιη αγοραστική τιμή ανά πάσα στιγμή μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2018 ή και νωρίτερα εάν η συναλλαγή καλύπτεται από τις πιστωτικές διευκολύνσεις της.

Διαβάστε ακόμα