Η δήλωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας για την πυρκαγιά του φορτηγού πλοίου στην Εσθονία

Σε δήλωση προχώρησε η πλοιοκτήτρια εταιρία σχετικά με την πυρκαγιά του φορτηγού πλοίου STERLING FREIA.

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, παρακαλούμε να ενημερωθείτε για το περιστατικό πυρκαγιάς που συνέβη στο συνεργείο στη πρύμη του πλοίου. Το διαμέρισμα δεν βρίσκεται δίπλα στο ακομοδέσιο. Το πλήρωμα του καταστρώματος παρατήρησε καπνό μέσα στο συνεργείο και ενημέρωσε τον αξιωματικό υπηρεσίας. Το διαμέρισμα απομονώθηκε αμέσως και το πλήρωμα ενεργοποίησε το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης. Δεν ήταν ανοιχτή φωτιά, αλλά υπήρχε πολύ καπνός. Στο σημείο έφτασε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία της ακτοφυλακής.

Το πλήρωμα πραγματοποίησε υποστηρικτικές εργασίες, ψύξη και η Πυροσβεστική ανέλαβε την κύρια πυρόσβεση. Σε περίπου είκοσι λεπτά η πυροσβεστική μπήκε στο Συνεργείο, και ακόμη άλλα 30 λεπτά χρειάστηκαν για εξαερισμό. Ελέγχθηκαν όλα τα παρακείμενα διαμερίσματα – βρέθηκαν σε καλή κατάσταση. Παρακαλούμε δείτε μερικές φωτογραφίες που επισυνάπτονται.

Η πυροσβεστική ομάδα του λιμανιού αποχώρησε από το πλοίο σε 1 ώρα και 12 λεπτά μετά την άφιξη. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί στο πλήρωμα ή σε άλλα άτομα. Το πλήρωμα του πλοίου και η ακτοφυλακή έδρασαν γρήγορα και επαγγελματικά. Δεν προκλήθηκαν καθυστερήσεις στη λειτουργία φόρτωσης/εμπορικού προγράμματος του πλοίου.

Όλα τα μέρη: Το κράτος σημαίας, η αρχή του λιμένος, οι ασφαλιστές και ο νηογνώμονας ενημερώθηκαν ανάλογα όπως απαιτείται. Το πλοίο ολοκλήρωσε τη φόρτωση σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 18.12.2022 στις 13:40, ολοκλήρωσε την απεντόμοση του φορτίου στις 19:00 και απέπλευσε με ασφάλεια από τον τερματικό σταθμό στη Muuga στις 20:00 την ίδια ημερομηνία. Αυτή τη στιγμή το πλοίο βρίσκεται εν πλω προς το λιμάνι προορισμού της Huelva, με ETA στις 27.12.2022. Η διερεύνηση της βασικής αιτίας του περιστατικού βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κράτους σημαίας και τον ISM.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου STERLING FREIA, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι Muuga της Εσθονίας, το απόγευμα της 15ης Δεκεμβρίου. Η φωτιά ξεκίνησε σε υπερκατασκευή, σβήστηκε σε μιάμιση ώρα, με την συνδρομή 5 πυροσβεστικών που έσπευσαν στο σημείο. Η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε ελαττωματική καλωδίωση. Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου έφτασε στο Muuga στις 8 Δεκεμβρίου, για να φορτώσει σιτηρά.

Διαβάστε ακόμα