Η Βόρεια Κορέα καθέλκυσε φορτηγό πλοίο 12.000 τόνων για πρώτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια τελετή για την καθέλκυση ενός φορτηγού πλοίου 12 χιλιάδων τόνων το οποίο ονόμασαν περήφανα «Jangsoosan».

Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ανέφερε ότι το πλοίο που κατασκευάστηκε στο Ναυπηγείο Ryongnam του Nampo εγκαινιάστηκε με κορεάτες κυβερνητικούς αξιωματούχους και μηχανικούς, συμπεριλαμβανομένου του O Su-Yong, του γραμματέα του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ανέφερε ότι το επίτευγμα δεν προήλθε από ένα συμβατικό ναυπηγείο. Μάλλον, γεννήθηκε σε ένα απλό εργοστάσιο επισκευής και, ως εκ τούτου, είναι αποτέλεσμα πατριωτισμού και αυτο-αποκατάστασης.

Ανέφερε ότι το πλοίο θα χρησιμεύσει ως πολύτιμο θεμέλιο για την προώθηση της βιομηχανίας θαλάσσιων μεταφορών της Βόρειας Κορέας. Το Jangsoosan είναι το μεγαλύτερο πλοίο που ανήκει στο καθεστώς.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το βορειοκορεατικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης αναφέρει την καθέλκυση μεγάλου φορτηγού πλοίου από το 2017, όταν το «Jaryok» είχε αποπλεύσει.

Διαβάστε ακόμα