Η Ελληνίδα ανθυποπλοίαρχος που βίωσε ομηρία 50 ημερών από Σομαλούς πειρατές![video]

Πενήντα ημέρες ομηρίας, φυλακισμένη από πάνοπλους Σομαλούς πειρατές έζησε η Δανάη Μαρκοπούλου, η μοναδική Ελληνίδα που βίωσε την ομηρία στο πλοίο «Maran Centaurus», 800 μίλια ανοιχτά του κόλπου Άντεν. Αυτό ήταν το δεύτερο εκπαιδευτικό της ταξίδι ως ανθυποπλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού και στο πλοίο βρίσκονταν ακόμη εννέα Έλληνες ναυτικοί και 22 αλλοδαποί.

«Έρχονται τρεις βάρκες μας προσεγγίζουνε. Η μια βάρκα πυροβολούσε, εμείς αντισταθήκαμε, είχαμε τις μάνικες , τα απαραίτητα μέτρα που έπρεπε να λάβουμε. Ρίχναμε νερό, ο πρώτος μηχανικός πάνω από την γέφυρα έριχνε νερό, αλλά αυτοί πυροβολούσανε» περιγράφει χαρακτηριστικά η ίδια.

Η άνιση πολιορκία τελειώνει πολύ γρήγορα, αφού τραυματίζεται ο πρώτος μηχανικός. Ο πλοίαρχος δίνει εντολή να παραδώσουν το πλοίο στους πειρατές, προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα.

«Μας ασκούσαν ψυχολογική βία, όχι σωματική. Γιατί από την στιγμή που έχεις τα όπλα πάνω από το κεφάλι σου δεν θέλεις και πολλά πράγματα. Γιατί αυτοί πυροβολούσαν και για να μας φοβίσουν, αλλά και για να συνεννοηθούν μεταξύ τους, δεν ήξεραν αγγλικά» συνεχίζει η ανθυποπλοίαρχος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ και δείτε και το βίντεο.

Διαβάστε ακόμα