Η κατασκευή του νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιου AIDAprima (Video)

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Το AIDAprima κατασκευάστηκε από την Mitsubishi Heavy Industries (MHI) για τη Γερμανική εταιρεία κρουαζιερών AIDA Cruises. Η πρώτη έκλεισε μια συμφωνία για την κατασκευή δύο κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς για τους σκοπούς της τελευταίας τον Αύγουστο του 2011.

Το ταχύπλοο αυτό ήταν το πρώτο που απέπλεε από το γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το πλοίο έχει 300 μέτρα μήκος, 37,6 μέτρα πλάτος και έχει βύθισμα 8 μέτρων. Η ολική χωρητικότητα του είναι 124.500 τόνοι και θα κατηγοριοποιηθεί στην κλάση DNV GL.

Το Hyperion Class AIDAprima έτυχε να είναι το πρώτο ταχύπλοο σκάφος που ενσωμάτωσε την αποκλειστικά σχεδιασμένη για τη MHI τεχνολογίας του συστήματος λίπανσης με αέρα (Mitsubishi Air-Lubrication System – MALS), το οποίο είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία μικρών φυσαλίδων αέρα που καλύπτουν κάτω μέρος του σκάφους και σχηματίζουν ένα είδος μιας στρώματος αέρα, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της τριβής μεταξύ του κύτους του πλοίου και του θαλασσινού νερού. Οι στατιστικές δείχνουν ότι το σύστημα προσφέρει μια μείωση 7% του διοξειδίου του άνθρακα και της κατανάλωσης καυσίμου.

Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με ένα ειδικό σύστημα φίλτρου, το οποίο είναι σε θέση να μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές, όπως το οξείδιο του αζώτου, το οξείδιο του θείου και τα σωματίδια αιθάλης. Το νέο πλοίο θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει 3.300 επιβάτες σε συνολικά 1.643 καμπίνες 14 διαφορετικών κατηγοριών.

Οι πολυτελείς καμπίνες Veranda κυμαίνονται από 20 τ.μ. Έως 2,52 τ.μ. και έχουν δύο μπάνια, δωμάτια-ντουλάπα και ένα καναπέ-κρεβάτι. Προσφέρουν επίσης μια περιοχή ηλιοθεραπείας 6 τ.μ. όπου μέχρι και δύο επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο για να αποκτήσουν το επιθυμητό μαύρισμα. Το 8ο κατάστρωμα του πλοίου είναι η περιοχή που βρίσκονται οι καμπίνες Lanai. Προσφέρουν στους επιβάτες ένα χειμερινό κήπο, μαζί με μια μεγάλη βεράντα. Οι πόρτες που οδηγούν στον χειμερινό κήπο μπορεί να ανοίξουν τελείως προκειμένου να δημιουργήσουν μια ανοιχτή ηλιόλουστη περιοχή συνολικής έκτασης 32 τ.μ.

Το πλοίο διαθέτει 36 καμπίνες Panorama που δίνουν στους επιβάτες τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα νέο κατάστρωμα-αίθριο, απολαμβάνοντας μια προστατευόμενη ηλιόλουστη περιοχή, που στεγάζει το μπαρ και το για ιδιωτική χρήση τοπίο νερού.

Οι 32 σουίτες επί του πλοίου προσφέρουν 53τ.μ. ζωτικού χώρου με ιδιωτικό χώρο ηλιοθεραπείας μέχρι και 82τ.μ. Κάθε σουίτα συνοδεύεται από ένα king size καναπέ-κρεβάτι, ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, ένα δωμάτιο-ντουλάπα και δύο μπάνια.

Διαβάστε ακόμα