Η Minerva Dry παρέλαβε το πρώτο της container vessel, το «Little Emma»

Άνοιγμα στην αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έκανε η Minerva Marine συμφερόντων του Ανδρέα Μαρτίνου. Πιο συγκεκριμένα, παρέλαβε από το κινεζικό ναυπηγείο Jlangsu New Yangzi Shipbuilding το «Little Emma» μεταφορικής ικανότητας 1.800 εμπορευματοκιβωτίων. Το πλοίο έχει μήκος 171,,9 μέτρα, πλάτος 28,4 μέτρα και βύθισμα 18,5 μέτρα. Έχει χωρητικότητα 24.230,7 dwt.

Το παρακολουθεί ο αμερικανικός νηογνώμονας ABS. Η Minerva Marine έως το τέλος του 2023 θα παραλάβει το αδελφό πλοίο του «Little Emma» το οποίο θα ονομαστεί «Little Athena».

Ο όμιλος Minerva έχει πλέον έναν διαφοροποιημένο στόλο με 12 φορτηγά, 57 δεξαμενόπλοια, 5 LNG και δύο υπό ναυπήγηση και ένα container vessel.

Ο Όμιλος Minerva κάνει μεγάλα και αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της απαναθρακοποίησης της ναυτιλίας.

Η Minerva Gas είναι η πρώτη ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία που εντάχθηκε στον μη κερδοσκοπικό κέντρο έρευνας Maersk-Kinneyt Moller Center for Zero Carbon Shipping. Σκοπός του κέντρου έρευνας είναι η επιτάχυνση της απανθρακοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Στους στρατηγικούς εταίρους του Κέντρου συμμετέχουν η μεγαλύτερη εταιρεία τακτικών γραμμών Moller-Maersk, ο αμερικανικός νηογνώμονας ABS, οι πετρελαϊκοί κολοσσοί BP και Total Energies και εταιρεία κατασκευής μηχανών MAN Energy Solutions. Η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου έγινε το 2020 με έδρα την Κοπεγχάγη.

Επίσης, η Minerva Dry, ο Loyd’s Register, η Cargill και η NACKS συνεργάζονται για την ανάπτυξη νέου ενεργειακά αποδοτικού φορτηγού πλοίου Kamsarmax για χρήση ως καυσίμου και μεθανόλης και αιολικής ενέργειας, με δυνατότητα καύσης μεθανόλης και πανιών ρότορα ως αποτέλεσμα ενός κοινού αναπτυξιακού έργου (JDP) που θεσπίστηκε το 2022.

Ο σχεδιασμός θα παρέχει ένα νέο ενεργειακά αποδοτικό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου σε μια εποχή που οι πλοιοκτήτες και οι φορείς εκμετάλλευσης πλοίων πρέπει να εξετάσουν τις στρατηγικές τους για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG) σύμφωνα με τους νέους και επερχόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που επιβάλλουν τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG).

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα