Η PCT καλωσορίζει το OOCL PIRAEUS ένα από τα μεγαλύτερα πλοία κοντέινερ στον κόσμο (photos)

Σε ειδική εκδήλωση, η PCT καλωσορίζει το OOCL PIRAEUS, ένα από τα μεγαλύτερα πλοία containers παγκοσμίως
Tο πλοίο – κολοσσός λαμβάνει τιμητικά το όνομα του σημαντικότερου λιμανιού της Μεσογείου.

Η PCT (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), σε μία στιγμή ορόσημο στην ιστορία της, υποδέχεται ένα από τα μεγαλύτερα πλοία κοντέινερ (mega container vessels) παγκοσμίως,στο παρθενικό του ταξίδι. Το OOCL PIRAEUS– ιδιοκτησίας της Orient Overseas Container Line Europe, θυγατρικής του Ομίλου COSCO SHIPPING– έλαβε το όνομά του ως αναγνώριση του σπουδαίου ρόλουπου διαδραματίζει ο εμπορευματικός σταθμός Πειραιά ως κόμβος των διεθνών εμπορευματικών μεταφορών.

H PCT υποδέχτηκε το πλοίο σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς, παρουσία κυβερνητικών αξιωματούχων, εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και εκπροσώπων της OOCL, τιμώντας την ιδιαίτερη αυτή περίσταση για τον Πειραιά και τη ναυτιλία.

Ο κος Zhang Anming, Managing Director της PCT ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του:«Είμαστε υπερήφανοι που ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο φέρει το όνομα του μεγαλύτερου ελληνικού λιμανιού και θα το ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο!Είναι σημαντικό πως τα τελευταία 13 χρόνια, η PCT επενδύει συστηματικά στους βασικούς πυλώνες ενός σύγχρονου, ελκυστικού και ανταγωνιστικού λιμανιού: άνθρωποι, κοινωνία, υποδομές και τεχνολογία. Η συνεχής προτεραιότητά μας ήταν όχι μόνο να ανταποκριθούμε, αλλά και να υπερβούμε τις προσδοκίες των πελατών μας, παρέχοντάς τους επαγγελματικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όσον αφορά την ασφάλεια, την διαχρονικότητα και την αποτελεσματικότητα.Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 ο όγκος της OOCL στο λιμάνι του Πειραιά ξεπέρασε τα 250.000 TEUs, σημειώνοντας αύξηση 400% σε σχέση με το 2017, όταν η OOCL εντάχθηκε στην οικογένεια του Ομίλου COSCO SHIPPING. Αυτό δεν είναι μόνο ένας καλός οιωνός, αλλά και μια σημαντική χειρονομία που δείχνει ότι η COSCO SHIPPING, η OOCL και το λιμάνι του Πειραιά θα δυναμώσουν περαιτέρω τον δεσμό τους και θα οδηγήσουν από κοινού σε αποτελέσματα αμοιβαίας ωφέλειας».

O κος Dean Russel, Third Party Agents Manager OOCL Regional Office (UK) στο χαιρετισμό του ανέφερε «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σε μια λαμπρή τελετή που σηματοδοτεί τον ισχυρό δεσμό μεταξύ της PCT και της OCCL. Το OCCL Piraeus και οι 11 αδερφές της αποτελούν ένα ισχυρό παράδειγμα της δέσμευσης της OCCL για πράσινη ναυτιλία, για μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις ανά TEU, χρησιμοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον και smart τεχνολογίας. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη των πελατών μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η OCCL θα συνεχίσει να παρέχει ανώτερες υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και logistics στους πελάτες μας και παράλληλα μεγαλύτερη σταθερότητα στους εργαζομένους, στους μετόχους και στους συνεργάτες μας. Ο Πειραιάς αποτελεί εδώ και χρόνια στρατηγικό λιμάνι στο παγκόσμιο δίκτυο της OCCL και ανυπομονούμε να εξυπηρετήσουμε ακόμα περισσότερους πελάτες σε αυτό το λιμάνι».

O Capt. Wang Jihang, Executive Deputy Managing Director της PCT τόνισε: «Για εμάς στη PCT η ονοματοδοσία του OOCL Piraeus μας γεμίζει υπερηφάνεια. Αποτελεί διεθνή αναγνώριση της ανοδικής πορείας του λιμανιού του Πειραιά που κατατάσσεται ανάμεσα στους σημαντικότερους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο και την Ευρώπη.Ταυτόχρονα, η ονομασία έρχεται ως επιβράβευση του αποτελεσματικού έργου της PCT, που συμβάλλει στο να αποκτήσει το λιμάνι του Πειραιά μια αναγνώριση αντάξια της στρατηγικής του θέσης και της πλούσιας ιστορίας του.Το λιμάνι του Πειραιά επιλέχθηκε σε αυτό το δρομολόγιο λόγω της εξαιρετικής ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει η PCT, σε συνδυασμό με την ευνοϊκή προοπτική του λιμανιού ως πύλη προς το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο”.

Το εντυπωσιακό OOCL PIRAEUSμε μια ματιά

Με μεταφορική ικανότητα 24.188 TEUs, μήκος 399,9 μ. και πλάτος 61,30 μ., το OOCL PIRAEUSαποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλοία κοντέινερ στον κόσμο. Το νεόδμητο πλοίο ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία και είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα ευφυή συστήματα και αναβαθμισμένο – φιλικό στο περιβάλλον -σχεδιασμό, όπως οι γραμμές χαμηλής αντίστασης και η εξοικονόμηση ενέργειας με βολβοειδή πλώρη.

Το OOCL PIRAEUS έχει ενταχθεί από τον Ιούνιο στη γραμμή LL3 της OOCL προσεγγίζοντας 13 λιμάνια σε μια κυκλική διαδρομή διάρκειας 84 ημερών η οποία ενώνει τη Νοτιοανατολική Ασία με τη Βορειοδυτική Ευρώπη. Είναι το δεύτερο πλοίο, μετά το OOCL SPAIN που είχε προσεγγίσει τον Πειραιά τον φετινό Απρίλιο, μιας σειράς mega container πλοίων τα οποία ναυπηγεί στην Κίνα κατά παραγγελία της OOCL η Dalian COSCO KHI Ship Engineering Co. Ltd. (DACKS).

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα