Η ΤΕΝ ολοκλήρωσε το μεγάλο ναυπηγικό της πρόγραμμα

Το μεγάλο ναυπηγικό πρόγραμμα που προέβλεπε την κατασκευή 15 πλοίων ολοκλήρωσε με επιτυχία η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά του NYSE Tsakos Energy Navigation.

Πιο συγκεκριμένα, παρέλαβε το ice-class Aframax tanker Bergen TS, το οποίο είναι το δεκατοπέμπτο και τελευταίο της σειράς. Το πλοίο είναι ήδη σε μακροχρόνια ναύλωση και ανεβάζει την αύξηση της δύναμης του στόλου της ΤΕΝ κατά 30% τους τελευταίους 18 μήνες.

Η εταιρεία έχει 65 πλοία όλα ναυλωμένα. Τα συνολικά έσοδα του στόλου να φθάνουν το 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια με χροναυλώσεις διάρκειας κατά μέσο ότο τα 2,5 έτη.

«Με την μεγαλύτερη αύξηση του στόλου στην ιστορία της ΤΕΝ, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εταιρεία είναι καλά τοποθετημένη στην αγορά ώστε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν’» δήλωσε ο Νίκος Π.Τσάκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΝ.

Ο ανανεωμένος στόλος της εταιρείας, ο οποίος είναι όλος χροναυλωμένος αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στην αύξηση του τζίρου της εταιρείας και στην ενίσχυση της ρευστότητάς της.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα