Η τριπλή βράβευση του καπετάν Γιώργη Αρβανίτη

Ανακοίνωση του Παγχιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή πληροφορηθήκαμε για την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της Πανελληνίου Ενώσεως Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Π.Ε.Ν),να απονείμει στον Χιώτη Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΡΙΑΔΝΗ καπτα Γιώργη Αρβανίτη, τρία(3) βραβεία που απένειμαν στην Π.Ε.Π.Ε.Ν η Ύπατη Αρμοστία του Ο.Η.Ε για τους πρόσφυγες (HCR), η Ακαδημία Αθηνών και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για την πατροπαράδοτη ανθρωπιστική συμπεριφορά των Ελλήνων Πλοιάρχων οι οποίοι διακρίθηκαν με πράξεις αποβλέπουσες στην διάσωση ανθρωπίνων υπάρξεων σε όλο τον κόσμο.

1ο Βραβείο: Για την αποτελεσματική συμβολή στην επιχείρηση διάσωσης σαράντα επιβαινόντων σε λέμβο, στην θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης, την 31/10/2015.
2ο Βραβείο: Για την επιτυχή διεξαγωγή τοκετού της επιβάτιδας MIDIA OSSO η οποία γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι εν πλω προς Χίο, την 15/09/2015.
3ο Βραβείο: Για τη μεταφορά προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προς την ηπειρωτική χώρα.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο καπτα Γιώργης Αρβανίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Παρασκευή στο Καστέλο της Χίου, και επί χρόνια τώρα τιμά το νησί μας σαν Πλοίαρχος στα Ε/Γ – Ο/Γ της ακτοπλοΐας οργώνοντας το Αιγαίο και κάτω από αντίξοες συνθήκες μανουβράρει σε λιμάνια «καρμανιόλες» των νησιών μας, και τον τελευταίο χρόνο είναι Πλοίαρχος στο Ε/Γ-Ο/Γ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Ο καπτα Γιώργης είναι δίχως ίχνος υπερβολής «Καπετανάρα» και στην ακτοπλοΐα ο καλύτερος «μανουβραδόρος» όπως λέμε στην ναυτική ορολογία, αλλά πάνω από όλα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και πάντα φιλόξενος για τον καθένα στο πλοίο του.

Καπτα Γιώργη να είσαι πάντα καλά, Ο προστάτης μας Άγιος Νικόλαος και η Αγία Παρασκευή «η γειτόνισσα» σου που γνωρίζουμε πόσο πολύ αγαπάς και τιμάς να είναι πάντα μαζί σου, συνέχισε έτσι όπως είσαι ο απλός, ο αληθινός, ο άνθρωπος, ο φιλόξενος, ο φίλος και ο «δικός μας» καπτα Γιώργης.

Διαβάστε ακόμα