ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ιατρική βοήθεια παρασχέθηκε από τους πειρατές στον ναυτικό που απήγαγαν

Ιατρική βοήθεια προσφέρθηκε από τους πειρατές στον ναυτικό που έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια της απαγωγής του από το MV Duke, σύμφωνα με την V.Ships Management (Ινδία).

Κατά την επίθεση, την απαγωγή και την μεταφορά, το μέλος του πληρώματος αρρώστησε και η κατάσταση του επιδεινώθηκε, και παρόλο την ιατρική βοήθεια που δέχτηκε, έχασε την ζωή του στις 23 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία.

Ο νεκρός ναυτικός ήταν ένας από τους 20 ινδούς ναυτικούς που είχαν απαχθεί από το δεξαμενόπλοιο υπό σημαία των νήσων Μάρσαλ στις ακτές του Μπενίν στις 15 Δεκεμβρίου. Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως «το μεγαλύτερο γεγονός απαγωγής στη Δυτική Αφρική το 2019».

Οι υπόλοιποι δεκαεννέα ναυτικοί απελευθερώθηκαν από τους πειρατές στις 19 Ιανουαρίου. Όλοι είναι τώρα ευτυχώς σπίτι με τις οικογένειές τους, σύμφωνα με ενημέρωση της V.Ships.

«Δεν θα παρασχεθούν επιχειρησιακά στοιχεία σχετικά με την απελευθέρωση του πληρώματος, κάτι που θα μπορούσε να ενθαρρύνει περαιτέρω επιθέσεις και να θέσει σε κίνδυνο τους ναυτικούς που εξακολουθούν να κρατούνται ή ενδέχεται να απαχθούν σε μελλοντικές επιθέσεις», εξηγεί η V.Ships Management (Ινδία).