Ιστορική ανανέωση του στόλου της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας στον κόσμο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η MSC σχεδιάζει να παραγγείλει έως και 120 νέα containerships.
Η ναυλομεσίτρια εταιρεία Braemar, ανέφερε ότι ένα «μεγα-έργο» βρίσκεται στα σκαριά για την Mediterranean Shipping Co (MSC), με την εταιρεία υπό την ηγεσία του Soren Toft να επιδιώκει να παραγγείλει έως και 120 πλοία χωρητικότητας μεταξύ 1.100 και 5.000 teu.
Βλέποντας τον στόλο της MSC, οι αντικατάσταση του στόλου της είναι ένα λογικό βήμα, δεδομένου ότι η μέση ηλικία του συγκεκριμένου μεγέθους των πλοίων της είναι τα 22 έτη, και μέχρι να αρχίσουν να παραδίδονται τα νέα πλοία, θα έχουν ξεπεράσει το όριο των 25 ετών, εξήγησε η Braemar σε ενημέρωση που έκανε για την αγορά εμπορευματοκιβωτίων.
Η MSC, με έδρα τη Γενεύη, θα γίνει η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία που θα ξεπεράσει το όριο των 7 εκατομμυρίων teu τους επόμενους μήνες. Έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε μέγεθος την τελευταία δεκαετία μέσω της μαζικής εκστρατείας νεότευκτων πλοίων και μιας ιστορικής εισβολής στις αγορές μεταχειρισμένων πλοίων.
Η επέκταση της MSC έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει την Ελβετία μια από τις κορυφαίες ναυτιλιακές χώρες στον κόσμο, παρόλο που η χώρα δεν έχει καν πρόσβαση στην θάλασσα.
Η διαδικτυακή πύλη τιμολόγησης VesselsValue δημοσίευσε τον ετήσιο πίνακα με τις 10 κορυφαίες ναυτιλιακές χώρες βάσει της συνολικής αξίας ενεργητικού τον Ιανουάριο, με την Ελβετία να σκαρφαλώνει στην ένατη θέση χάρη κυρίως στους στόλους εμπορευματοκιβωτίων και κρουαζιέρας της MSC.
