Ιστορική επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου Silver Endeavor στην «παγκόσμια πρωτεύουσα της Πολικής αρκούδας»

Το κρουαζιερόπλοιο “Silver Endeavor” πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο καθώς έγινε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε το λιμάνι Τσόρτσιλ, στη Μανιτόμπα του Καναδά, εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Η πόλη άνοιξε επίσημα το λιμάνι της για την έλευση του κρουαζιερόπλοιου με την Silversea να έχει ήδη επιβεβαιώσει τα μελλοντικά δρομολόγια προς τον Τσόρτσιλ για το 2024 και το 2025.

Λόγω του ότι ο κόλπος του Hudson είναι παγωμένος για ένα μεγάλο μέρος του έτους, η πόλη Τσόρτσιλ έχει περιορισμένες ευκαιρίες να υποδεχθεί κρουαζιερόπλοια.

Ωστόσο, στις 16 Ιουλίου, στις 6:30 το πρωί, το “Silver Endeavor” επισκέφτηκε με επιτυχία την συγκεκριμένη πόλη, σηματοδοτώντας έτσι ένα σημαντικό γεγονός στην ιστορία της.

Η κλάση πάγου PC6 του πλοίου του επιτρέπει να πλέει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και συνθήκες πάγου, που είναι συνηθισμένες σε αυτή την θαλάσσια περιοχή.

Ως το νεότερο πλοίο του στόλου της Silversea Cruises, το Silver Endeavor διαθέτει πλήρωμα 209 ατόμων και έχει χωρητικότητα 200 επιβατών. Με τα εντυπωσιακά 10 καταστρώματα και την ολική χωρητικότητα των 20.449 τόνων, το “Silver Endeavor” μπορεί να καυχιέται ότι είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει επισκεφθεί ποτέ το Τσόρτσιλ εδώ και περισσότερο από από δύο δεκαετίες.

Αυτό το υπερσύγχρονο πλοίο κατασκευάστηκε από την MV Werften στο Stralsund της Γερμανίας το 2021.

Παρά τις προκλήσεις που υπάρχουν για αυτή την παγωμένη διαδρομή μέσω του κόλπου Hudson για ένα μεγάλο μέρος του έτους, το Τσόρτσιλ έχει την διεθνή φήμης ως η «παγκόσμια πρωτεύουσα της Πολικής αρκούδας».

Βρίσκεται κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούν οι πολικές αρκούδες για να μεταναστεύσουν από την Αρκτική Τούντρα στον παγωμένο κόλπο Hudson και έτσι η πόλη αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο από το 1931.

Διαβάστε ακόμα