Κύπρος: Επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Περιοδεία στη Λεμεσό με επίκεντρο τη ναυτιλία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου από κοινού με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητριάδη.

Ο κ. Νεοφύτου επισκέφτηκε την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών με τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Χατζηγιάννη να δηλώνει τα εξής:

«Καλέσαμε σήμερα τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας της κυβέρνησης για μια συζήτηση εφ όλης της ύλης και σε βάθος για την κυπριακή ναυτιλία. Όπως γνωρίζετε ο κύριος Πρόεδρος είναι βαθύς γνώστης της κυπριακής ναυτιλίας και το ενδιαφέρον του είναι αμείωτο. Πιστεύει στην κυπριακή ναυτιλία και είναι από τις βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης η ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας σε βάθος χρόνου και σε αυτήν την προσπάθειά μας τους βρίσκουμε πάντα αρωγούς και υποστηριχτές.

Είμαστε πολύ ευτυχείς που άνθρωποι σαν τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, του κυβερνώντος κόμματος είναι τόσο κοντά στην κυπριακή ναυτιλία. Το ίδιο ισχύει και για τον Υπουργό μας ο οποίος με τη μεγάλη του πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι βαθύς γνώστης του πως λειτουργεί η ναυτιλία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τον καθορισμό της πολιτικής και τη συνέχεια της κυπριακής ναυτιλίας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του συνδέσμου των κυπριακών πλοιοκτητών. Έχει μια μεγάλη και ουσιαστική διαφορά. Στην Κύπρο για δεκαετίες ήταν γνωστή η ναυτιλία και στο άκουσμα της όλοι σκεφτόντουσαν τους Γερμανούς που διαχειρίζονταν τα πλοία και εγκαταστάθηκαν εδώ στη Λεμεσό. Εκτιμούμε τη συμβολή τους όμως πιο ουσιαστική είναι η παρουσία των Κύπριων ιδιοκτητών πλοίων που έχουν τα γραφεία τους στην Κύπρο και τα οφέλη στην κυπριακή οικονομία είναι πολλαπλάσια. Υπάρχουν τεράστιες προοπτικές, είμαστε δίπλα στην πλοίο-ιδιοκτησία και με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας είμαι σίγουρος πως τα δίκαια αιτήματα που έχουν τεθεί θα τύχουν και της σωστής επίλυσης από την κυβέρνησή μας».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Δημητριάδης δήλωσε τα εξής:

«Θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών για τη σημερινή συνάντηση, τη φιλοξενία σε ένα από τα κτίρια που δείχνει με εμφαντικό τρόπο το πόσο η κυπριακή πλοιοκτησία έχει αγκαλιάσει την κυπριακή σημαία και έχει επενδύσει στη χώρα μας. Είναι ο στυλοβάτης θα λέγαμε της κυπριακής ναυτιλίας και η κυβέρνηση είναι δίπλα στην πλοιοκτησία, στον Κύπριο πλοιοκτήτη για να μπορέσει να ενισχύσει αυτόν τον τομέα ακόμη περισσότερο για να έχει πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά στην οικονομία του τόπου».

Διαβάστε ακόμα