Στο λιμάνι του Πειραιά σκέφτεται να επενδύσει η κινεζική εταιρεία Lenovo

Στην Ελλάδα σκέφτεται να επενδύσει η γνωστή εταιρεία παραγωγής hardware Lenovo ακολουθώντας κατά πόδας την μεγάλη της ανταγωνίστρια αμερικανική Hewlett Packard.

Η κινεζική εταιρεία λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της ΗΡ πως θα δημιουργήσει στον Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο των προϊόντων της σε συνεργασία με την Cosco, φαίνεται με τη σειρά της να επιλέγει την πατρίδα μας αποσκοπώντας στη δημιουργία ισχυρής βάσης εξόδου προς την Ε.Ε.

Ειδικότερα, η Lenovo εκτιμά πως η Ελλάδα αποτελεί την καλύτερη δυνατή βάση επικοινωνίας της με τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και πως με μια συνεργασία στο λιμάνι του Πειραιά θα “σπάσει” την επιτυχία της Hewlett Packard και θα μειώσει τα μεταφορικά της κόστη που είναι αυξημένα λόγω των μεταφορών διαμέσω του Σουέζ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ήδη στην Ελλάδα έχουν έλθει τις τελευταίες ημέρες υψηλόβαθμα στελέχη της κινεζικής τεχνολογικής εταιρείας και πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης με στόχο να διερευνήσουν το κατά πόσο η Ελλάδα θα βοηθήσει μια τόσο σημαντική επένδυση το κόστος της οποίας ενδέχεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Ήδη εκπρόσωπος της κινεζικής πολυεθνικής συναντήθηκε προχθές στο υπουργείο Ανάπτυξης με τεχνοκράτες ενώ δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να ζητήσει επαφή με τον πρωθυπουργό ο CEO της εταιρείας κ. Υang Yuanqing.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα