Μέλος του πληρώματος κρουαζιερόπλοιου αυτοκτόνησε- Είχε ζητήσει να ξεμπαρκάρει και δε τον άφησαν

Ένα μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Wonder of the Seas έβαλε τέλος στη ζωή του στις 13 Νοεμβρίου και ενώ το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Port Canaveral στη Φλόριντα με προορισμό την Καραϊβική.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, ο ναυτικός ο οποίος εργαζόταν στην κουζίνα του πλοίου, είχε αναρτήσει και βίντεο στα social media.

Ο ναυτικός αυτοκτόνησε αμέσως μετά την επιθυμία του να ξεμπαρκάρει λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε πίσω στο σπίτι του, κάτι το οποίο δυστυχώς του το αρνήθηκαν.

Ο θάνατος έχει φυσικά εγείρει ερωτήματα σχετικά με το γιατί οι εταιρείες κρουαζιέρας δεν έχουν ακόμη συμβούλους ψυχικής υγείας στα πλοία. Το Κέντρο πληρώματος ανέφερε ότι ο θάνατος του μέλους του πληρώματος είναι μια ακόμη ατυχής υπενθύμιση ότι χρειάζονται ειδικοί ψυχικής υγείας για να υποστηρίξουν τα μέλη του πληρώματος και να εξωτερικεύσουν τους φόβους, τις ανησυχίες και τις προκλήσεις τους.

Η ψυχική ευημερία και η υγεία των μελών του πληρώματος πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος μεταξύ των μελών του πληρώματος της διαχείρισης του πλοίου.

Η κάμερα κλειστού κυκλώματος του πλοίου συνέλαβε τον ναυτικό να πηδά στη θάλασσα.

Υπάρχουν 623 θάνατοι που έχουν αναφερθεί σε κρουαζιερόπλοια από το 2000 έως το 2019 — το 89% αυτών ήταν θάνατοι επιβατών, σύμφωνα με μελέτη του 2020 που δημοσιεύθηκε από το International Journal of Travel Medicine and Global Health.

Οι αυτοκτονίες και οι δολοφονίες αποτελούν περίπου το 29% των θανάτων του πληρώματος, αποκάλυψε η μελέτη.

Διαβάστε ακόμα