Το εντυπωσιακό γιότ Hodor: Μέσα στο μεγαλύτερο γιότ «παιχνιδιών» στον κόσμο!

Ένα καταμαράν 66 μέτρων έχει χαρακτηριστεί και λειτουργεί ως το μεγαλύτερο πλωτό κουτί παιχνιδιών στον κόσμο. Η συλλογή του ιδιοκτήτη σε αυτό το εντυπωσιακό σκάφος, μεταξύ άλλων, διαθέτει τζετ σκι, tenders και ποδήλατα.

Τι να κάνετε όταν το κατάστρωμα του σούπερ γιοτ σας δεν μπορούν να χωρέσουν τα αγαπημένα σας «παιχνίδια»; Ο ιδιοκτήτης αυτού του συγκεκριμένου σκάφους των 87 μέτρων έλυσε αυτό το πρόβλημα παραγγέλνοντας αυτό που δικαίως θα μπορούσε να ονομαστεί το μεγαλύτερο πλωτό κουτί παιχνιδιών στον κόσμο! Αρκεί βέβαια να έχετε και τα χρήματα…

Με το stealth-grey χρώμα που φωτίζεται από μια ζωηρή πορτοκαλί λωρίδα, θα μπορούσε εύκολα να το μπερδέψουν με ένα πολεμικό πλοίο έτοιμο να μπει στη μάχη!

Η ιδέα ήταν να φύγουν όλα αυτά τα παιχνίδια από το κυρίως γιότ και να μεταφερθούν σε ένα ειδικό σκάφος. Με την πλατφόρμα καταμαράν Incat Crowther να δίνει την τέλεια λύση, είπε αξιωματικόις του Hodor, Troy Eriksson.

Ο Αυστραλιανή αρχιτεκτονική εταιρεία Incat Crowther είναι περισσότερο γνωστή για το σχεδιασμό οχηματαγωγών ταχύπλοων καταμαράν παρά σκαφων για διασκεδαστικά αντικείμενα που πετούν, καταδύονται ή και πλέουν στη θάλασσα, αλλά όλα αυτά άλλαξαν με τη δημιουργία του Hodor.

Έχει σχεδιαστεί για να κάνει την αποθήκευση, τη συντήρηση, το σημείο εκκίνησης και ανάκτησης των παιχνιδιών superyacht όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική.

Βασισμένο στην εξολοκλήρου αλουμινένια κατασκευή του φέρι μήκους 55 μέτρων της Incat Crowther, το Hodor δημιουργήθηκε κατά 11 μέτρα μεγαλύτερο και στη συνέχεια προσαρμόζοντάς το στις ακριβείς προδιαγραφές τόσο του ιδιοκτήτη όσο και του πληρώματος των 17 ατόμων, που εργάζονται εκεί σε καθημερινή βάση.

«Το γεγονός ότι το σκάφος έχει δύο γάστρες και βασίζεται σε ένα εμπορικό σκάφος σημαίνει ότι υπάρχουν τεράστιοι αποθηκευτικοί χώροι», λέει ο Eriksson, «άρα δεν υπήρχε λόγος να περιοριστεί η ποσότητα των παιχνιδιών που βάζουμε στο σκάφος. Ο ιδιοκτήτης μας άφησε να προχωρήσουμε και να το γεμίσουμε με ωραία πράγματα».

Πράγματι, υπάρχουν τόσα πολλά ωραία πράγματα στο Hodor που χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να το γυρίσει κάποιος.Στο τεράστιο γκαράζ κάτω από τα καταστρώματα υπάρχουν εννέα τζετ σκι, τέσσερα Yamaha quad bikes, δύο ATV της Yamaha δίπλα-δίπλα, τέσσερις μοτοσικλέτες Yamaha TW200, δύο λέιζερ και μία Hobie Cat. Ο χώρος που έχει απομείνει είναι ήδη προορισμένος για ένα υποβρύχιο Seamagine Aurora-3 που πρόκειται να παραδοθεί σύντομα.

Τα μεγαλύτερα αντικείμενα, ωστόσο, στοιβάζονται αλλού. Το μεγαλύτερο όλων, μια κεντρική κονσόλα Nor-Tech 560 Sport, μήκους 17 μέτρων, είναι να στηρίζεται σε βάσεις πάνω από έναν υδραυλικό ανελκυστήρα που πέφτει ανάμεσα στις γάστρες για άμεση καθέλκυση. Ήταν ο ασφαλής χειρισμός του συγκεκριμένου σκάφους που οδήγησε την κατασκευαστική ομάδα στο Incat Crowther.

«Εξετάσαμε κάθε άλλη πιθανή επιλογή», λέει ο διευθυντής του έργου Robert Smith, του YCTS, «αλλά το μεγάλο ζήτημα ήταν πάντα το Nor-Tech – η φόρτωσή του σε ένα άλλο σκάφος είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Η υπάρχουσα σχεδίαση καταμαράν της Incat Crowther σήμαινε ότι δεν χρειαζόταν να επανεφεύρουμε τον τροχό, επειδή είναι τόσο μεγάλος και σταθερός που επιτρέπει τέτοιους ελιγμούς να εκτελούνται με ασφάλεια».

Η Incat Crowther ήταν πρόθυμη και ικανή να προσαρμόσει το στάνταρ σχέδιο της. Όπως λέει ο Dan Mace, ο τεχνικός διευθυντής της: «Έχουμε έναν αριθμό πλοίων με συστήματα γρήγορης καθέλκυσης και ανάκτησης, τα οποία απλώς μετατρέψαμε σε κατάλληλο μέγεθος για να επιτρέψουμε στο σκάφος να εκτοξεύεται εύκολα και γρήγορα. Το υποβρύχιο γκαράζ στεγάζεται στο κέντρο του Χοντόρ και το σύστημα καθέλκυσης του χρησιμοποιεί τροχούς αέρα για να μεταφέρει από το γκαράζ στους γερανούς».

Είναι εκπληκτικό τι άλλο υπάρχει. Στο επάνω κατάστρωμα είναι ένα καταμαράν Novurania RIB μήκους 7,3 μέτρων, ένα σκάφος Metal Shark μήκους εννέα μέτρων, ένα αθλητικό σκάφος Hydra-Sports 53 16 μέτρων με τέσσερις κινητήρες Seven Marine 627, ένα Ski Nautique και ένα εκπληκτικό σκάφος 388 Skater για αγώνες, ικανό να αναπτύξει ταχύτητες έως 240 χλμ/ώρα! Αυτή η συλλογή παιχνιδιών θα διασκεδάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη για εβδομάδες.

Αλλά η διασκέδαση δεν τελειώνει στο νερό. Μέσα στις δύο ογκώδεις γάστρες υπάρχει μια αίθουσα καταδύσεων εφοδιασμένη με οξυγόνο, Nitrox και πεπιεσμένο αέρα. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το Hodor διαθέτει επίσης θάλαμο αποσυμπίεσης. Για την υποστήριξη του στόλου των παιχνιδιών υπάρχει μια δεξαμενή καυσίμου βενζίνης ικανή να χωρέσει 7.500 λίτρα καυσίμου και ένα συνεργείο για μηχανικές επισκευές.

Δεδομένου ότι το σκάφος θα λειτουργεί ως σκάφος μεταφοράς παιχνιδιών, υπάρχουν μόνο δύο εσωτερικοί χώροι επισκεπτών – ένα μικρό αλλά πολυτελές σαλόνι, στο οποίο μπορεί να υπάρχει πρόσβαση απευθείας στο σημείο καθέλκυσης και δύο ευρύχωρα μπάνια που προορίζονται για όποιον θέλει να ανανεωθεί.

Παρά το γεγονός ότι το καθιστικό είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, είναι εξοπλισμένο με έπιπλα κορυφαίας ποιότητας, πλήρως εξοπλισμένο μπαρ και τηλεόραση με οθόνη plasma, ενώ οι τοίχοι του και εκείνοι της σκάλας που έχουν πρόσβαση είναι ντυμένοι με τοίχωμα Corian πάνελ που έχουν κοπεί σχολαστικά με λέιζερ με μαυριτανικό σχέδιο.

Το υπόλοιπο κατάλυμα είναι αφιερωμένο στο πλήρωμα που, χάρη στην άνετη φύση της διάταξης του καταμαράν, μπορεί να απολαύσει φωτεινούς, ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους και μεγάλες καμπίνες με μπάνια πλήρους μεγέθους.

«Ο ιδιοκτήτης του εντυπωσιακού γιότ ζήτησε τη συμβουλή του πληρώματος για να καταλήξουμε σε ένα σκάφος στο οποίο όλοι θα θέλαμε να ζούμε και να δουλεύουμε», λέει ο Έρικσον.

Διαβάστε ακόμα