Μια γυναίκα Α μηχανικός περιγράφει την ενδιαφέρουσα ζωή της

Η Juliana εργάζεται ως Α μηχανικός σε ένα πετρελαιοφόρο. Όντας μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού, ζει με την οικογένειά της στη Βιτόρια της Βραζιλίας. Είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες Α μηχανικούς και απολαμβάνει κάθε στιγμή της επαγγελματικής ζωής της. Η Juliana θέλει να παρακινήσει τις κοπέλες παγκοσμίως να μπουν μπροστά και να διερευνήσουν τις πολλές ευκαιρίες που τους παρέχει η ναυτιλιακή βιομηχανία.

Οι άνδρες είναι οι αδιαμφισβήτητοι κυρίαρχοι στη ναυτιλιακή βιομηχανία εδώ και αρκετά χρόνια. Η ζωή στο πλοίο δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και οι ναυτικοί το γνωρίζουν πολύ καλά. Το να ανέβεις σκαλοπάτι στην ιεραρχία του πλοίου δεν είναι παιχνιδάκι. Απαιτεί κότσια, μαζί με σταθερή ψυχική και σωματική δύναμη. Το να είσαι Α μηχανικός ενός πλοίου είναι μια μεγάλη υπόθεση, άρα το να είσαι μια γυναίκα Α μηχανικός είναι κάτι ακόμα μεγαλύτερο!

Η Juliana είναι 28 χρονών και εργάζεται σε ένα τάνκερ στη Βραζιλία. Είναι μία από τις λίγες γυναίκες Α μηχανικούς στη χώρα. Το περιβάλλον ενός πετρελαιοφόρου είναι σκληρό για εργασία και η Juliana είναι μία από τις πιο σκληρές Α μηχανικούς που έχει η εταιρεία.

Αντίθετα με τους περισσότερους Α μηχανικούς, η Juliana δεν φοβάται να λερώσει τα χέρια της. Αλλάζει το πετρέλαιο, τα φίλτρα των μηχανών και παρακολουθεί όλες τις συνήθεις ανάγκες των επιδόσεων και της συντήρησης. Σύμφωνα με την Juliana, η δουλειά της δεν έχει κάτι που άλλες γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν. Αν και οι σχετικές με το πλοίο εργασίες απαιτούν σημαντική ποσότητα σωματικής δύναμης, μια εκπαιδευμένη γυναίκα αξιωματικός μπορεί να τις χειριστεί εύκολα. Όταν ρωτήθηκε την ίδια ερώτηση η Juliana, είπε, “Νομίζω ότι πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν όχι με τη δύναμη αλλά με το μυαλό. Πολλοί άνδρες πιστεύουν ότι οι γυναίκες δεν έχουν την ικανότητα, αλλά εναπόκειται στις γυναίκες να αποδείξουν σε αυτούς τους ανθρώπους ότι είναι λάθος. Και είναι πολύ πιθανό, αν υπάρχει αρκετή αφοσίωση”.

Η Juliana θέλει οι γυναίκες να εξερευνήσουν τις αρκετές μεγάλες ευκαιρίες που η ναυτιλιακή βιομηχανία τους παρέχει. Δουλεύει σε πλοία ως Α μηχανικός τα τελευταία 2 χρόνια και αγαπά κάθε κομμάτι της δουλειάς της. Έχει βρεθεί να πλέει στην θάλασσα για διάστημα μέχρι και 45 ημερών συνεχόμενα από τη Βραζιλία ως την Κίνα και είναι πολύ ευχαριστημένη με την επαγγελματική επιλογή που έχει κάνει. Για να ζήσει αυτή την ενδιαφέρουσα ζωή, έχει την πλήρη υποστήριξη από την οικογένειά της. Η δουλειά της περιλαμβάνει συνεχή ταξίδια σε νέους τόπους, στη διάρκεια των οποίων, έχει κάνει πολλούς νέους φίλους και επισκέφθηκε πολλά ενδιαφέροντα μέρη. Ακριβώς όπως και άλλοι ναυτικοί, πληρώνει το τίμημα των επιλογών της. Συχνά νιώθει νοσταλγία για την πατρίδα, και λόγω της φύσης του επαγγέλματος στερείται τους αγαπημένους της. Αλλά στο τέλος της ημέρας, λατρεύει την ικανοποίηση του να πραγματοποιεί κάτι τολμηρό και μοναδικό.

Στη Βιτόρια της Βραζιλίας που ζει με την οικογένειά της και την όμορφη 13χρονη κόρη της, προσπαθεί να εξισορροπεί την επαγγελματική και την προσωπική της ζωή. Και το πετυχαίνει αρκετά καλά, φυσικά με μια μικρή βοήθεια από την οικογένειά της. Σύμφωνα με την ίδια, μια γυναίκα στον ναυτιλιακό κλάδο ζει πολλές ζωές ταυτόχρονα. Έχει να παίξει το ρόλο της μητέρας, της γυναίκας, της φίλης, του αφεντικού, και, τέλος, του πολεμιστή! Κάτι δεν μπορούν όλοι να κάνουν!

Επιθυμία της Juliana είναι να ενημερώσει όλες τις γυναίκες εκεί έξω στον κόσμο ότι έχουν τεράστιες δυνατότητες να αναζητήσουν μια αξιοσέβαστη θέση στον ναυτιλιακό τομέα. Αισθάνεται ότι είναι σημαντικό για τις γυναίκες να πιστεύουν στον εαυτό τους και να αναζητήσουν μοναδικές ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας στη ναυτιλία.

Διαβάστε ακόμα