Μια νέα χρονοναύλωση συν δυο επεκτάσεις συμφώνησε η Diana

Άλλο ένα καλό “deal” έκλεισε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρία Diana Shipping, η οποία μόλις εξασφάλισε μια νέα συμφωνία ναύλωσης και την επέκταση άλλων δύο χρονοναυλώσεων για τα πλοία της

Σύμφωνα με τη συμφερόντων Σ. Πλαηού εταιρεία, τα τρία συμβόλαια αναμένεται να φέρουν στα ταμεία της ναυτιλιακής ένα ποσό που αγγίζει τα 16 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία έχει συνάψει, μέσω ξεχωριστής εξ ολοκλήρου ελεγχόμενης από αυτήν θυγατρικής εταιρείας, σύμβαση χρονοναύλωσης με την DHL Project & Chartering Limited από το Χονγκ Κονγκ για ένα από τα Capesize πλοία ξηρού φορτίου της.

Το χωρητικότητας 177.773 dwt New York μισθώθηκε έναντι 16.000 δολαρίων ανά ημέρα για μια περίοδο δεκαέξι έως δεκαεννέα μηνών. Η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Ιανουαρίου του 2018.

Το κατασκευής 2010 πλοίο, είναι επί του παρόντος ναυλωμένο στην Koch Shipping Pte. Ltd. της Σιγκαπούρης, με τιμή 14.450 δολάρια ανά ημέρα.

Επιπλέον, η Diana Shipping συμφώνησε να παρατείνει τις ισχύουσες συμβάσεις χρονοναύλωσης για το Erato που κατασκευάστηκε το 2004 και το Danae που κατασκευάστηκε το 2001.

Το Erato θα συνεχίσει να λειτουργεί για την Phaethon International Company AG με συνολική ημερήσια τιμή ναύλωσης τα 10.500 δολάρια ανά ημέρα για μια περίοδο δεκατεσσάρων έως δεκαεπτά μηνών. Το χωρητικότητας 74.444 dwt Panamax αποφέρει σήμερα 7.250 δολάρια ανά ημέρα.

Η νέα περίοδος ναύλωσης αναμένεται να αρχίσει στις 30 Δεκεμβρίου 2017.

Διαβάστε επίσης: Capesize της Diana Shipping ναυλώθηκε για 17.000 δολάρια

Διαβάστε ακόμα