Ναυτικοί κατέλαβαν φορτηγό πλοίο επειδή είναι απλήρωτοι!

Τέσσερις ναυτικοί κατέλαβαν ένα φορτηγό πλοίο στη Σενεγάλη εν μέσω διαμάχης με τον πλοιοκτήτη για μισθούς που τους οφείλονται .

Οι ναυτικοί υποστηρίζονται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Εργαζομένων των μεταφορών (ITF), η οποία ενεργεί εκ μέρους τους στο δικαστήριο.

Η ITF λέει ότι οι τέσσερις ναυτικοί έχουν εγκαταλειφθεί στο πλοίο χωρίς αμοιβή επί μήνες σε αγκυροβόλιο του λιμανιού του Ντακάρ, κατά παράβαση της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας 2006 της ILO. Το πλοίο είναι επίσης χωρίς μηχανή και δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε καν τα βασικά φώτα. Η ITF κατηγορεί επίσης τις λιμενικές αρχές ότι αγνοούν τα αιτήματα για βοήθεια για περισσότερο από ένα χρόνο.

“Το Onda έχει περιγραφεί ως πλοίο-φάντασμα, που έχει αφεθεί στην τύχη του από τον πλοιοκτήτη και τις αρχές. Και οι δύο έχουν παραμελήσει πλήρως τις ευθύνες τους για τη φροντίδα του πληρώματος”, δήλωσε ο Steve Trowsdale, συντονιστής επιθεώρησης στην ITF. “Φαίνεται να μην τους ενδιαφέρει ότι τέσσερις άνθρωποι έχουν αφεθεί να σαπίσουν με ανεπαρκή τροφή και νερό και χωρίς κάποια διέξοδο από το πλοίο”.

Σύμφωνα με την ITF, το πλοίο θα παραμείνει υπό κατάσχεση μέχρι να καταβληθούν στους ναυτικούς όλοι οι μισθοί ύψους 84.000 δολαρίων που τους οφείλονται.

“Η ITF κατέσχεσε το πλοίο και απαιτεί από τους πλοιοκτήτες να πληρώσουν στο πλήρωμα αυτά που τους οφείλονται, μαζί με τα έξοδα που έχει αναλάβει η ITF, καθώς και το κόστος για να επιστρέψουν οι ναυτικοί στην πατρίδα τους. Εάν δεν ανταποκριθούν, το επόμενο στάδιο θα είναι να προσφύγουμε ξανά στο δικαστήριο για να βγει το πλοίο σε πλειστηριασμό ώστε να πάρουμε αυτά τα χρήματα”, δήλωσε ο Trowsdale.

“Οι πλοιοκτήτες έχουν ειδοποιηθεί. Αυτοί οι ναυτικοί έχουν υποφέρει αρκετά. Δεν θα διστάσω να προβώ σε αυτό το βήμα εάν δεν ανταποκριθούν άμεσα”, δήλωσε.

Διαβάστε ακόμα