Η Disney κυκλοφόρησε ένα τρέιλερ για την νέα ταινία της, η οποία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της ηρωικής διάσωσης 32 ναυτικών του πλοίου SS Pendleton από την Αμερικανική Ακτοφυλακή.
Πίσω στον χειμώνα του 1952, ένα πλήρωμα αποτελούμενο από τέσσερις ναυτικούς της Αμερικάνικης Ακτοφυλακής (USCG) πολέμησαν ενάντια σε κύματα που έφταναν σε ύψος μέχρι και τα 183 μέτρα και ανέμους των 70 κόμβων για να σώσει τους άντρες που παγιδεύτηκαν στο πρυμναίο τμήμα ενός πετρελαιοφόρου, αφού μία από τις πιο καταστροφικές Nor’Easter (βορειοανατολικής κατεύθυνσης) θύελλες που έχουν καταγραφθεί χώρισε το πλοίο στα δύο.
Η απεσταλμένη ομάδα κατάφερε να σώσει τους άντρες χρησιμοποιώντας μόνο ένα μήκους 11 μέτρων ξύλινο μηχανοκίνητο σκάφος σε ό, τι αποδείχθηκε να είναι μια από τις πιο τολμηρές πράξεις διάσωσης που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 18 Φλεβάρη, ενώ το πλοίο ερχόταν από τα ανοιχτά του Cape Cod. Νωρίς το πρωί, το πλοίο έσπασε στα δύο από τεράστια κύματα και μια σφοδρή χιονοθύελλα. Ο καπετάνιος του πλοίου και επτά μέλη του πληρώματος βυθίστηκαν στο πρωραίο τμήμα του πλοίου. Αναφορές μετά το ατύχημα σχολίασαν ότι το τάνκερ είχε χτιστεί με “μη καθαρό” χάλυβα, ο οποίος δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τους ισχυρούς ανέμους.
Η ταινία με τίτλο “The Fines Hours” (“Οι καλύτερες στιγμές”) αφηγείται τη συναρπαστική αυτή ιστορία από την πλευρά των ανδρών της Αμερικάνικης Ακτοφυλακής όσο και από την πλευρά των απελπισμένων ναυτικών που είχαν αποκλειστεί επί του τάνκερ.
Η ταινία χρησιμοποιεί ως βάση το εν έτει 2009 μπεστ σέλερ του Michael J. Tougias και του Casey Sherman. Ο Craig Gillespie έχει οριστεί ως διευθυντής της ταινίας που πρόκειται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 29 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.
Ακολουθεί το τρέηλερ: