Ο καιρός την περίοδο των εορτών

agios_vasilis_

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αντί μόνο ευχών, σας δίνουμε και την πρόγνωση του καιρού για την περίοδο των εορτών. Έτσι σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, δύο πρόσωπα θα έχει ο καιρός την περίοδο των εορτών, αφού σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα, που θα είναι γενικά με υψηλές θερμοκρασίες και αρκετή ηλιοφάνεια, η Πρωτοχρονιά θα κινηθεί σε πιο χειμωνιάτικο μοτίβο.

Ευχόμαστε σε όλες και σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο γεμάτο υγεία το νέο έτος!

Ακολουθεί η πρόγνωση του καιρού:
Ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι καλός με αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι και μετά σταδιακά θα πυκνώσουν. Πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές έχουμε μόνο για τη Δυτική Ελλάδα από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα και μετά κατά τόπους στα βορειοανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας τους 16 – 20 βαθμούς.

Την Παρασκευή 26/12 θα επικρατήσει συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και τη Δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση κατά 1-2 βαθμούς στις μέγιστες τιμές τους.

Το Σάββατο 27/12 ο καιρός θα είναι κλειστός σε όλη τη χώρα, με βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και θα κυμανθούν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή 28/12 τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά τμήματα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία από τη Δευτέρα 29/12 έως και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς το σκηνικό του καιρού θα είναι χειμωνιάτικο με άφθονες βροχές στα πεδινά αλλά και σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, πάνω από τα 1200 μέτρα, αφού η χώρα μας θα επηρεαστεί από διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας.

Αν και είναι νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι με σιγουριά, ο καιρός φαίνεται από την πρωτοχρονιά και μετά να γίνεται ηπιότερος με θερμοκρασίες στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, χωρίς όμως και πάλι να λείπουν οι βροχές.

Καλές γιορτές!!
Δρ. Νίκος Μαζαράκης
Φυσικός – Μετεωρολόγος

Διαβάστε ακόμα