ΟΜΥΛΕ: Απεργία στα λιμάνια την Πέμπτη 7 Μαΐου

omyle_

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ προχωρά σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία υλοποιώντας την Πέμπτη 7/5/2015.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Η Κυβέρνηση παρά την δέσμευσή της, στις προγραμματικές της δηλώσεις στην Βουλή, για σταμάτημα των διαγωνισμών πώλησης του 67% του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, φαίνεται ότι κάτω από πιέσεις που ασκούνται από μονοπωλιακούς ομίλους και τους θεσμούς (Τρόικα) φαίνεται ότι υπαναχωρεί.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, όπως έχουν διακηρύξει μέσα από τους πολυετείς αγώνες τους, δεν πρόκειται να αποδεχθούν την πώληση του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπως και κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών.

Έτσι η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ υλοποιώντας τις αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων προχωράνε σε 24ωρη προειδοποιητική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 7/5/2015, συγκέντρωση στον Πειραιά στην Πλατεία Καραϊσκάκη ώρα 10:30 και στη συνέχεια πορεία στο Υπ. Ναυτιλίας.

Επίσης, την Τρίτη 5/5/2015 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, (Ακτή Μιαούλη 10), στην οποία θα γίνει ενημέρωση για τις επιπτώσεις της πώλησης των Λιμανιών και για τις επόμενες δράσεις μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

• Δημόσια Λιμάνια.

• Ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις.

• Προσλήψεις προσωπικού στα Λιμάνια.

Διαβάστε ακόμα