Παραδόθηκε στην Navios Containers το πρώτο από τετράδα Panamax

Η ναυτιλιακή εταιρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Navios Maritime Containers, παρέλάβε το APL Denver, το πρώτο από τα τέσσερα κατασκευής 2008 Panamax που συμφώνησε να αγοράσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, τα υπόλοιπα τρία πλοία αναμένεται να της παραδοθούν έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το APL Denver ανήκε προηγουμένως στη γερμανική Hanseatic Lloyd KG, σύμφωνα με τα στοιχεία του VesselsValue. Εκτός από το APL Denver, ο στόλος της Hanseatic Lloyd’s αποτελείται από τρία όμοια πλοία.

Η συμφερόντων της Ελληνίδας εφοπλίστριας Α. Φράγκου ναυτιλιακή εταιρεία συμφώνησε στην απόκτηση των τεσσάρων χωρητικότητας 4,730 TEU containership έναντι συνολικά 96,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά τα πλοία απασχολούνται σε ναυλώσεις στην ημερήσια τιμή των 27.156 δολαρίων.

Οι ναυλωσεις λήγουν το 2020 και αναμένεται να αποδώσουν EBITDA ύψους περίπου 70 εκατομμυρίων δολαρίων, υποθέτοντας ότι τα έξοδα θα προσεγγίσουν τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα και 360 ημέρες λειτουργίας ανά έτος.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της εξαγοράς, η Navios Containers θα ελέγχει ένα στόλο 20 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 84.520 TEU, με μέση ηλικία στόλου τα 9,8 έτη.

Η Navios Containers ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας της με καθαρά έσοδα 84.000 δολαρίων, καθώς κινείται με γοργούς ρυθμούς στην κατεύθυνση της επέκτασης του στόλου της.

Από την ίδρυση της στις 28 Απριλίου του τρέχοντος έτους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, η εταιρεία σημείωσε καθαρά κέρδη 965.000 δολαρίων, ενώ τα έσοδά της για την περίοδο αυτή ανήλθαν σε 17,8 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα