Περισσότερο πλαστικό απ’ ό,τι ψάρια στους ωκεανούς

plastic_ocean

Γνωρίζετε ότι μέχρι το 2050 μπορεί να υπάρχει περισσότερο πλαστικό απ’ ό,τι ψάρια στις θάλασσες αν δεν αλλάξει η ανθρώπινη συμπεριφορά;

Σο Ινδικό Συνέδριο Καθαρών Θαλασσών που διεξήχθη στην Γκόα της Ινδίας μεταξύ 22 και 24 Σεπτεμβρίου συζητήθηκε τι χρειάζεται να γίνει για να μείνουν καθαρές θάλασσες.

Ο Διευθυντής Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του IMO, Στέφαν Μικάλεφ, πραγματοποίησε την εναρκτήρια εισήγηση, τονίζοντας τις τρομερές περιβαλλοντικές προκλήσεις για τις θάλασσες του πλανήτη και το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε βιώσιμες λύσεις.

Ο Μικάλεφ σημείωσε επίσης πώς η διεθνής σύμβαση MARPOL του ΙΜΟ για την θαλάσσια μόλυνση έπαιξε σημαντικό ρόλο ως μια περιεκτική διεθνής συνθήκη που καλύπτει το ζήτημα της αποτροπής τόσο της θαλάσσιας όσο και της ατμοσφαιρικής μόλυνσης από τα πλοία.

Για την αντιμετώπιση της σημαντικής συσσώρευσης πλαστικού στις θάλασσες, ο ΙΜΟ υπήρξε πρωτοπόρος στην επιβολής απαγόρευσης της απόρριψης πλαστικού στη θάλασσα, η οποία πρωτο-τέθηκε σε ισχύ 25 χρόνια πριν.

Το συνέδριο φιλοξένησε πάνω από 40 διακεκριμένους ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, παρόχων λύσεων και κυβερνητικών εκπροσώπων, οι οποίοι συνεργάστηκαν για την ανάδειξη της ανάγκης να βρεθούν σχέδια δράσης για την προστασία των θαλασσών του πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα