Πειραιάς
34°C

Κερατσίνι: Πλοίο μεταφοράς ζώων προκάλεσε θαλάσσια ρύπανση με μπογιές

Δημοσιεύθηκε στις

03/02/2024

από

Capital Clean Energy Carriers

Θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου εκατόν πενήντα τετραγωνικών μέτρων (150τ.μ.) από προϊόντα ελαιοχρωματισμού, προκλήθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, από πλοίο μεταφοράς ζώντων ζώων σημαίας Λιβάνου, με τριάντα εννέα (39) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στη θαλάσσια περιοχή του μόλου της ΔΕΗ στο λιμάνι του Κερατσινίου.

Συγκεκριμένα, η ρύπανση προκλήθηκε από εργασίες ελαιοχρωματισμού μέρους της εξωτερικής πλευράς του πλοίου από μέλη του πληρώματος. Στη συνέχεια, με μέριμνα του πλοιάρχου και των μελών του πληρώματος, οι εργασίες απορρύπανσης ολοκληρώθηκαν με ιδία μέσα με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου για παράβαση του άρθρου 3 του Ν. 743/77, όπως κωδικοποιήθηκε με το Π.Δ. 55/98 ”περί προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος”.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
34°C