ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο RO/RO πραγματοποίησε το πρώτο αυτόνομο ταξίδι (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Nippon Yusen Kaisha (NYK) είναι το πρώτο αυτόνομο πλοίο παγκοσμίως (MASS) που πραγματοποίησε δοκιμαστικά σύμφωνα με τις οδηγίες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού καθώς η εταιρεία ξεκίνησε δοκιμές για να πραγματοποιήσει το στόχο της για επανδρωμένα αυτόνομα πλοία .

Ο Iris Leader, ένας μεγάλος μεταφορέας αυτοκινήτων, ναυσιπλοούσε κατά την διάρκεια της μέρας και της νύχτας χρησιμοποιώντας το σύστημα πλοήγησης Sherpa System for Real ship (SSR) για τρεις ημέρες στα μέσα Σεπτεμβρίου, από το λιμάνι Xinsha της Κίνας έως το λιμάνι της Nagoya της Ιαπωνίας, και στη συνέχεια από το λιμάνι της Ναγκόγια μέχρι το λιμάνι της Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, από τις 19 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Το πλήρωμα εκτέλεσε καθήκοντα κατά τη διάρκεια της πλοήγησης στην παράκτια περιοχή της Ιαπωνίας με εξαίρεση τους κόλπους.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής παρακολουθήθηκε η απόδοση της SSR σε πραγματικές θαλάσσιες συνθήκες, καθώς συλλέχθηκαν πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές συνθήκες γύρω από το πλοίο από τις υπάρχουσες συσκευές πλοήγησης, ο κίνδυνος σύγκρουσης, αυτοματοποιημένα βέλτιστα δρομολόγια και ταχύτητες ασφαλείς και οικονομικές.

«Αυτή η δοκιμή ήταν ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη του στόχου της NYK για επανδρωμένα αυτόνομα πλοία», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ιαπωνικός κολοσσός.