‘Πρόκληση για ναυτεργάτες, εργαζόμενους, το «κοινωνικό μέρισμα» της κυβέρνησης’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αποτελεί πρόκληση για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Τσίπρα για το «κοινωνικό μέρισμα», όταν η εργατική – λαϊκή οικογένεια στενάζει καθημερινά από τα δυσβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα, την φοροεπιδρομή του λαϊκού εισοδήματος.

Αυτή η πολιτική του κεφαλαίου που συνεχίζει να υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ, κατακρεουργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, λεηλάτησε τα ασφαλιστικά ταμεία, τροφοδοτεί τους αφορολόγητους παραδείσους, ενισχύοντας την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Από τα «paradise papers» δεν θα μπορούσε να λείπει το εφοπλιστικό κεφάλαιο, που έχει την στήριξη του πρωθυπουργού και του αρχηγού της ΝΔ έχοντας επικαλεστεί ότι «το μοντέλο με το οποίο αναπτύσσεται η ελληνική ναυτιλία να αποτελέσει θετικό παράδειγμα στην εκπόνηση ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος».

Αυτό το εφοπλιστικό κεφάλαιο που διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια ναυτιλία με το 20% σε χωρητικότητα πλοίων, επενδύει δις ευρώ σε ναυπηγήσεις και αγορές ενώ από τα 738 πλοία που έχουν ελληνική σημαία σε σύνολο 5230, μόνο το 25% των ναυτεργατών έχουν ΣΣΕ – κοινωνική ασφάλιση – φόρο εισοδήματος.
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, Χ.Α, ταυτίζονται απόλυτα με την αθλιότητα που ζούνε οι ναυτεργάτες.

Η επιθετικότητα των εφοπλιστών, της κυβέρνησης τροφοδοτείται από την τυχοδιωκτική στάση των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και του οπορτουνισμού της ΠΝΟ, αυτές οι δυνάμεις του «κοινωνικού εταιρισμού» με ανοχή και συνενοχή, συμμετείχαν σε συζητήσεις και ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τον Δεκέμβρη του 2016 και τον Απρίλη του 2017, με πρόσχημα τις προφορικές δεσμεύσεις του υπουργού Ναυτιλίας Κουρουμπλή και του υφυπουργού Εργασίας κ.Πετρόπουλου. Απορρίπτουν τις προτάσεις μας για οργάνωση και αγώνα, για ανασύνταξη με κλιμάκωση των απεργιακών αγώνων.

Το αποτέλεσμα είναι οι ναυτεργάτες με την εφαρμογή του νόμου λαιμητόμου 4387/2016 σε φορολογικό – ασφαλιστικό, από τον Μάη του 2016, το ΝΑΤ δεν καταβάλλει κύριες, επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ, μόνο την προσωρινή σύνταξη, που διαμορφώνεται από 384 έως 768 ευρώ, με τις κρατήσεις 721 ευρώ !!!

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, καμία υποταγή στο «λιγότερο κακό», με οργάνωση και αγώνα, ενάντια στους αντεργατικούς – αντιλαϊκούς νόμους, να διεκδικήσουμε ΣΣΕ – κοινωνική ασφάλιση για όλους, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, ενάντια στην φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς σε βάρος της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Διαβάστε ακόμα