Προσάραξη ρυμουλκού στην Κρήτη

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, Κόκκινου Πύργου, Καλών Λιμένων, Ρεθύμνου και Αγίας Γαλήνης, για περιστατικό προσάραξης του Ρ/Κ “VIKING” σημαίας Τυνησίας, κενό φορτίου, στη θαλάσσια περιοχή όρμου “ΜΕΣΑΡΙΑΣ” νότια ν.Κρήτης, με οκτώ (08) αλλοδαπούς, μέλη πληρώματος.

Το εν λόγω πλοίο μαζί με ρυμουλκούμενη φορτηγίδα, είχε αποπλεύσει από Αλεξάνδρεια Αιγύπτου με προορισμό τη Μαγιόρκα Ισπανίας.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στο σημείο κατέπλευσαν προς παροχή συνδρομής, ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ”, με τη συνδρομή των οποίων τα οκτώ μέλη πληρώματος βγήκαν με ασφάλεια στην ακτή, απ’όπου διεκομίσθησαν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, για ιατρικές εξετάσεις.

Το Ρ/Κ “VIKING” παραμένει στο σημείο ημιβυθισμένο και η φορτηγίδα “NEPTUN KHAN” βρίσκεται προσαραγμένη πλησίον του, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου, ενώ ο Πλοίαρχος του Ρ/Κ πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Διαβάστε ακόμα