Πρωτοφανείς εικόνες: Πολεμικό ελικόπτερο καταστρέφει δεξαμενόπλοιο στη Νιγηρία! (video)

Οι αρχές τις Νιγηρίας προχώρησαν άμεσα στην καταστροφή του δεξαμενόπλοιου που πιάστηκε από τις αρχές μεταφέροντας λαθραίο πετρέλαιο στο Καμερούν.

Σε μια πρωτοφανής κίνηση οι αρχές της Νιγηρίας κατέστρεψαν το δεξαμενόπλοιο με την βοήθεια ενός επιθετικού ελικοπτέρου, με την δικαιολογία ότι θα παραδειγματιστούν όλοι εκείνοι οι οποίοι σχεδιάζουν να κλέψουν κανόνα μεταφέρουν λαθραίο Νιγηριάνικο αργό πετρέλαιο.

Το ιστορικό

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Νιγηρίας NNPC Ltd δήλωσε τη Δευτέρα ότι ένα δεξαμενόπλοιο που μετέφερε κλεμμένο αργό πετρέλαιο εντοπίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση από τις αρχές, ενώ βρισκόταν εν πλω με προορισμό το Καμερούν.

Το δεξαμενόπλοιο θα καταστραφεί στα πλαίσια των μέτρων που παίρνονται για την αποτροπή της κλοπής και λαθρεμπορίου του αργού πετρελαίου.

Η κλοπή αργού πετρελαίου από αγωγούς και πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στον Δέλτα του Νίγηρα έχει περιορίσει την παραγωγή της χώρας τα τελευταία χρόνια και είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος Bola Tinubu.

Σύμφωνα πάντα με την NNPC, το συγκεκριμένο φορτίο πετρελαίου κλάπηκε από μια πλατφόρμα εξόρυξης στη νοτιοδυτική πολιτεία Όντο.

Το τάνκερ MT Tura II ανήκει στην τοπικά νηολογημένη Holab Maritime Services Limited και δεν διέθετε έγκυρα έγγραφα για το πετρέλαιο.

«Η καταστροφή πλοίων που εμπλέκονται στη μεταφορά κλεμμένου αργού πετρελαίου είναι υψίστης σημασίας ως ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας», δήλωσε η NNPC.

Διαβάστε ακόμα