Ψήφισμα για την Ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού με λιμάνια Ελλάδος

Φωτο:https://secure.avaaz.org
Φωτο:https://secure.avaaz.org

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Γιατί είναι σημαντικό;

Μετά από επικοινωνία που είχα με αρκετούς Έλληνες της Κύπρου και της Ελλάδας, οι οποίοι ταξίδεψαν αρκετές φορές τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο αντίστοιχα, βρίσκομαι στην θέση να σας εκφράσω την πεποίθησή μου για λειτουργία τακτικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς τα λιμάνια της Ελλάδας και της Κύπρου και σε μεταγενέστερο στάδιο από και προς τα υπόλοιπα λιμάνια της Μεσογείου. Οι δυνατότητες υπάρχουν εφόσον, ως γνωστόν, τα λιμάνια που διαθέτουμε είναι πλέον από τα πιο αξιόπιστα λιμάνια της Μεσογείου.

Αρχικά αυτό θα επιφέρει οικονομικά οφέλη γενικά σε όλα τα νησιά και περιοχές που θα μπορούν να συνδέονται ακτοπλοϊκά και ταυτόχρονα θα βοηθά και τους Κυπρίους να βρίσκονται πιο κοντά στα ελληνικά νησιά πηγαίνοντας απευθείας στον προορισμό τους και με λιγότερα έξοδα, εξαιρουμένων των οργανωμένων κρουαζιέρων και χωρίς να θέλουμε να επηρεάσουμε τα συμφέροντα αυτών. Με την ευκαιρία των έργων που εκτελέστηκαν και εξακολουθούν σε διάφορα σημεία της Ανατολικής Μεσογείου (Ελλάδα και Κύπρο), θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να ενταχθούν και δρομολόγια από και προς Κύπρο.

Επιπλέον σε περίοδο όπου η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους, η δημιουργία ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς τα Ελληνικά λιμάνια και Λεμεσό θα ανακουφίσει οικονομικά αρκετά άτομα παρέχοντας τους θέσεις εργασίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Το ψήφισμα αυτό γίνεται ώστε να πραγματοποιούνται απευθείας ταξίδια προς και από Ελλάδα και Κύπρο στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να μεταβεί π.χ. σε ελληνικό νησί από Κύπρο να μην χρειάζεται πέρα από ακτοπλοϊκά να πληρώσει και αεροπορικά εισιτήρια.

Τα οφέλη θα είναι: Αύξηση τουριστών σε Ελλάδα και Κύπρο

Ανταγωνισμός ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εταιρειών και συνεπώς μείωση τιμών εισιτηρίων.

Ευχαριστώ για τη στήριξη σας
Γιάννης Δ.

Yπογράψτε το ψήφισμα εδώ.

secure.avaaz.org

Διαβάστε ακόμα