Πώς με ένα κιτ θα μετατρέπεται το Tesla Cybertruck σε ένα καταμαράν! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ενώ το Cybertruck της Tesla έχει καθυστερήσει, ελπίζοντας να κυκλοφορήσει το νέο έτος, ο ενθουσιασμός γύρω από το ηλεκτρικό όχημα είναι τόσο μεγάλος που ήδη αναπτύσσονται αξεσουάρ και κιτ .

Η Cybercat, μια εταιρεία με έδρα το Σιάτλ, δημιούργησε ένα πακέτο αξεσουάρ που μπορεί εύκολα να μετατρέψει το Tesla Cybertruck σε ένα αμφίβιο καταμαράν υψηλών επιδόσεων, το οποίο θα είναι πλήρως ηλεκτρικό. Για να αυξηθεί η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα στο νερό, είναι διαθέσιμη μια επιλογή επέκτασης του υδροπτέρυγου.

Το Cybercat Catamaran θα τροφοδοτείται από τη μπαταρία του Cybertruck και θα έχει έως και πέντε εξωλέμβιους κινητήρες 50 kW με συνολική ισχύ 335 ίππων. Το ρυθμιζόμενο ύψος οδήγησης του Cybertruck και οι πτυσσόμενοι φουσκωτοί πλωτήρες του Cybercat θα παρέχουν 30 εκατοστά απόσταση από την επιφάνεια της θάλασσας.

Για γρήγορη ανύψωση, οι ηλεκτρικοί εξωλέμβιοι κινητήρες, τα πλωτά και τα υδροπτέρυγα αναπτύσσονται στο νερό και οι τροχοί μαζεύονται έξω από αυτό. Η Cybercat μπορεί να ελίσσεται προσεκτικά σε ρηχά νερά ή γύρω από αποβάθρες, οδηγούμενη από την περιστροφή των τροχών του Cybertruck.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Cybercat θα έχει τελική ταχύτητα 22 κόμβων και αυτονομία από 50 έως 115 μίλια ανάλογα με την ταχύτητα πλεύσης – αυτό βασίζεται σε ένα Cybertruck με αυτονομία στην ξηρά άνω των 500 μιλίων.

Ένα άτομο μπορεί να ολοκληρώσει την εγκατάσταση σε λιγότερο χρόνο από ό,τι χρειάζεται για να ξεκινήσει ένα σκάφος. Όλα τα εξαρτήματα διπλώνουν ή συμπτύσσονται σε τμήματα που μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Cybertruck.

Η τιμή του κιτ, η οποία είναι ακόμη υπό επεξεργασία, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 22.900 και 32.900 $, ανάλογα με τον αριθμό των εξωλέμβιων κινητήρων.

Το Cybertruck αποκαλύφθηκε το 2019 και η Tesla δήλωσε αρχικά ότι θα είναι διαθέσιμο μέχρι τα τέλη του 2021. Το pickup truck είχε μια σειρά αποτυχιών στον δρόμο προς την κατασκευή του από τότε που ξεκίνησε.

Ο Έλον Μασκ είπε τον περασμένο μήνα ότι «ιδανικά» θα βγει στην αγορά το 2023 λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Διαβάστε ακόμα