Πειραιάς
34°C

Πύρινη κόλαση εν πλω – Πλοίο της Grimaldi τυλίχθηκε στις φλόγες!

Δημοσιεύθηκε στις

19/02/2025

από

Πυρκαγιά ξέσπασε εχθές στο πλοίο GRANDE BRASILE της εταιρείας Grimaldi καθώς βρισκόταν εν πλω στο στενό της Μάγχης. Αν και η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο.

Το GRANDE BRASILE εξέπεμψε σήμα κινδύνου γύρω στις 9:35 π.μ., αναφέροντας ότι έχει πάρει φωτιά και ότι έχει μείνει ακυβέρνητο. Εκείνη τη στιγμή, το πλοίο βρισκόταν περίπου 15 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Ramsgate, στην Αγγλία. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Αμβέρσα στο Βέλγιο και είχε προορισμό τη Χάβρη στη Γαλλία.

Κινητοποίηση των αρχών

Η Υπηρεσία Ναυτιλίας και Ακτοφυλακής του Ηνωμένου Βασιλείου (UK MCA) απέστειλε σωστικές λέμβους στο σημείο. Κατά την άφιξή τους, διαπιστώθηκε ότι οι 28 ναυτικοί του πληρώματος ήταν ασφαλείς και ότι η φωτιά είχε περιοριστεί σε ένα κατάστρωμα του πλοίου. Το πλήρωμα είχε επίσης ενεργοποιήσει το μόνιμο σύστημα κατάσβεσης πυρκαγιάς του πλοίου.

Τα σωστικά σκάφη αποχώρησαν από το σημείο αφού πρώτα επιβεβαίωσαν την ομαλοποίηση της κατάστασης, ωστόσο, ένα ρυμουλκό, ένα ολλανδικό αεροσκάφος και ένα γαλλικό σκάφος με δυνατότητες κατάσβεσης πυρκαγιάς παραμένουν σε επιφυλακή για παροχή βοήθειας σε περίπτωση που χρειαστεί.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
34°C