Πυρκαγιά ξέσπασε σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μετά από επίθεση με πυραύλους

Πυρκαγιά προκλήθηκε στο πλοίο μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων “MSC SKY II”, μετά από πυραυλική επίθεση των ανταρτών Χούτι που έγινε στον Κόλπο του Άντεν. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός του πληρώματος.

Ο εκπρόσωπος των Χούτι, Γιαχία Σαρί, ισχυρίστηκε ότι είχαν βάλει στον στόχο τους το MSC SKY II στην Αραβική Θάλασσα. Υποστήριξε ότι οι Χούτι χτύπησαν το ισραηλινό πλοίο με αρκετούς πυραύλους.

Το MSC SKY II έχει σημαία Λιβερίας και ναυπηγήθηκε το 1999. Έχει μήκος 183 μέτρα και πλάτος 30 μέτρα.

Σύμφωνα με την Ambrey και τη Vanguard, δύο εταιρείες συμβούλων ναυτιλιακής ασφάλειας που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Boxship χτυπήθηκε από πύραυλο και στη συνέχεια ξέσπασε πυρκαγιά.

Αναφορές από τα μέλη του πληρώματος λένε ότι το πλοίο χτυπήθηκε από 2 πυραύλους, ο ένας εκ των οποίων το χτύπησε στην πρύμνη αριστερά και ο δεύτερος πύραυλος το ακομοδέσιο.

Το UKMTO του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι τα πλοία του συνασπισμού θαλάσσιας ασφάλειας βρίσκονται στην περιοχή και ερευνούν το θέμα.

Ορισμένοι αναλυτές εικάζουν ότι ένας από τους κορυφαίους μετόχους της ναυτιλιακής εταιρείας MSC γεννήθηκε στο Ισραήλ και ότι οι Αντάρτες Χούθι στοχεύουν πιο επιθετικά τα πλοία της MSC λόγω αυτής της σύνδεσης.

Οι αντάρτες Χούτι έχουν επανειλημμένα ισχυριστεί ότι οι επιθέσεις κατά των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν σκοπόι να διαταράξουν το ισραηλινό εμπόριο και να ασκήσουν πολιτική πίεση ώστε το Ισραήλ να σταματήσει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα

Διαβάστε ακόμα