Πειραιάς
34°C

Ρομποτικό ψάρι ελέγχει την ποιότητα του νερού

Δημοσιεύθηκε στις

04/06/2014

από

rompotiko_psari_elegxei_tin_poiotita_nerou_

Ο ΟΛΠ Α.Ε., ως οικολογικό λιμάνι μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου ECOPORTS, γιορτάζει την Ημέρα Περιβάλλοντος με μια ακόμα πρωτοποριακή δράση:

Στα πλαίσια του προγράμματος SUPPORT εγκαθιστά για ελέγχους της ποιότητας του θαλάσσιου νερού ένα Robotic Fish (ρομποτικό ψάρι), μήκους 110cm και βάρους 50kg, το οποίο με τους αισθητήρες που διαθέτει θα κάνει συνεχείς μετρήσεις διαφόρων χημικών δεικτών του θαλάσσιου ύδατος.

Το σύστημα αυτό, το οποίο κινείται είτε αυτόματα, είτε manual με ηχητικά κύματα και GPS, θα μεταδίδει πληροφορίες και εικόνες στις 4 οθόνες του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΟΛΠ Α.Ε.

Όπως είναι γνωστό, στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο διαχειρίζεται ο ΟΛΠ Α.Ε., έχουν εγκατασταθεί επίσης μονάδες:

(α) ελέγχου του αέρα
(β) ανακύκλωσης
(γ) ελέγχου του θαλάσσιου ύδατος
(δ) συστήματα καθαρισμού χερσαίων χώρων
(ε) συστήματα καθαρισμού μέσω συμβάσεων παραχώρησης για τα λύματα και απόβλητα μηχανών των πλοίων
(στ) φωτοβολταϊκά πάρκα και
(ζ) φυτεμένες ταράτσες και χώρους πρασίνου.

Ήδη έχουν προκηρυχθεί:

(α) η αναβάθμιση του τεχνητού φωτισμού του λιμένα, των κτιρίων και των αρχαιολογικών χώρων και
(β) η αναβάθμιση 20 υποσταθμών Μέσης Τάσης.

Ο ΟΛΠ Α.Ε. δαπανά περίπου 2.200.000 Ευρώ για περιβαλλοντικά προγράμματα, έχει πιστοποιηθεί με ISO 14001: 2004 ως ECOPORT από τους Lloyd’s Register και διαθέτει ειδική υπηρεσιακή μονάδα για την προστασία του περιβάλλοντος με εξειδικευμένο έμψυχο ανθρώπινο δυναμικό.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
34°C