Πειραιάς
20°C

Ρυμουλκό βυθίστηκε στην Ταϊβάν – Δύο νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι

09/04/2022

Δύο πτώματα έχουν ανασυρθεί στην Ταϊβάν, μετά την βύθιση ενός ρυμουλκού στα στενά της Ταϊβάν ενώ οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσαν την Παρασκευή οι κυβερνήσεις της Ταϊβάν και της Νότιας Κορέας.

Οι αρχές της Ταϊβάν είπαν ότι έλαβαν σήματα κινδύνου από το ρυμπυλκό Κιότο 1 περίπου στις 9:50 π.μ. (0050 GMT) την Πέμπτη, περίπου 18 μίλια (29 χλμ.) δυτικά του νησιού, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Σεούλ, προσθέτοντας ότι και οι έξι οι επιβαίνοντες ήταν υπήκοοι της Νότιας Κορέας.

Το πλοίο 322 τόνων, με σημαία Σιέρα Λεόνε, κατευθυνόταν προς το λιμάνι Μπατάμ της Ινδονησίας από την πόλη Μπουσάν της Νότιας Κορέας, ενώ ρυμουλκούσε το πλοίο Kyoto 2, το οποίο βρέθηκε στην περιοχή.

Οι ψαράδες ανακάλυψαν δύο πτώματα, οι ταυτότητες των οποίων δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί και οι προσπάθειες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων.

Το παράδοξο είναι ότι ένα ελικόπτερο που είχε ως αποστολή να βοηθήσει την επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων στην Ταϊβάν συνετρίβη ανοιχτά του νησιού Μάρα της Νότιας Κορέας την Παρασκευή, σκοτώνοντας δύο μέλη του πληρώματος και τραυματίζοντας ένα τρίτο ενώ ένα τέταρτο αγνοείται, δήλωσε η ακτοφυλακή.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
20°C