Σε λειτουργία η πρώτη ιδιωτική σχολή αξιωματικών εμπορικού ναυτικού στην Κύπρο!


Την ώρα που η πολιτική τάξη στη χώρα μας είναι αγκυλωμένη, τουλάχιστον μερικές δεκαετίες πίσω, έχοντας υπό διωγμόν και απαγόρευση την Ιδιωτική Ανώτατη Εκπαίδευση, διατηρώντας Ακαδημίες Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, που συντηρούνται με χορηγίες και τα μαθήματα γίνονται από… συνταξιούχους Πλοιάρχους και Μηχανικούς, η πρώτη Ιδιωτική Ανώτατη Σχολή Αξιωματικών είναι γεγονός.

Εγκαινιάστηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, με κάθε επισημότητα από τον υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάριο Δημητριάδη, στις 20 Φεβρουαρίου, τα εγκαίνια δε ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Ήδη ξεκίνησε το Α’ εξάμηνο των Πλοιάρχων ενώ τον Σεπτέμβριο μαζί με το επόμενο εξάμηνο των Πλοιάρχων θα ξεκινήσει και το νέο Α’ εξάμηνο των Μηχανικών. Υπ’ όψιν τα μαθήματα τελούν αυστηρά υπό την επιτήρηση του αρμόδιου υπουργείου της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Ακαδημία πληρεί όλες τις αυστηρές προδιαγραφές της διεθνούς ναυτικής νομοθεσίας. Δεκτοί γίνονται απόφοιτοι Λυκείου, χωρίς μάλιστα περιοριστικό όριο ηλικίας.

alithia.gr

Διαβάστε ακόμα