Στα σκαριά υπερπολυτελές παγοθραυστικό γιοτ! (Photos)

Οι κρουαζιέρες γύρω από την Καραϊβική ή τη Μεσόγειο μέσα σε ένα μέγα γιοτ μπορεί να είναι ξεκούραστες και όχι μόνο, αλλά αν ανήκετε στους πιο τολμηρούς ιστιοπλόους που δεν φοβούνται το λίγο κρύο και έχουν… βουνά από μετρητά να ξοδέψουν μια νέα γραμμή πλοίων αποστολής (expedition vessels) μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Η νέα σειρά των ειδικά κατασκευασμένων,ικανών για αποστολές σε πολικές περιοχές γιοτ, που ονομάζονται SeaXplorer, παρουσιάστηκαν αυτή την εβδομάδα στην έκθεση γιότ (Yacht Show) του Μονακό, υποσχόμενα “συναντήσεις με εξωτικούς πολιτισμούς που θ αλλάξουν τη ζωή σας, μαγευτική άγρια ζωή και εντυπωσιακά τοπία άγριας φυσικής ομορφιάς”.

Ανάμεσα στα πολλά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά, η γραμμή SeaXplorer είναι φτιαγμένη για να είναι συμβατή με τον Πολικό Κώδικα (Polar Code), με ένα ενισχυμένο, διπλής δράσης κύτος ικανό να σπάσει τον πάγο με την πρύμνη μπροστά χωρίς να επηρεάζει τη συνολική ικανότητα αξιοπλοΐας του πλοίου, ενώ βρίσκεται σε μακράς διάρκειας αποστολές.

Το 65-100 μέτρα εύρος του SeaXplorer αναπτύχθηκε μέσα από μια συνεργασία μεταξύ της ολλανδικής ναυπηγοκατασκευαστικής σούπερ γιώτ πολυτέλεια AMELS και της DAMEN, μιας ναυπηγοκατασκευαστικής με έδρα τις Κάτω Χώρες που ειδικεύεται σε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών και κρατικών πλοίων, από ρυμουλκά για λιμάνια και τερματικούς σταθμούς μέχρι πλοία υπεράκτιας υποστήριξης και στρατιωτικά.

Τα SeaXplorer θα διαθέτουν επίσης χώρο για ελικόπτερο, ένα υπερσύγχρονο καταδυτικό κέντρο με προαιρετικό θάλαμο αποσυμπίεσης, μια ανοικτή γέφυρα, μια αποθήκη για προσφορές και παιχνίδια, μια αίθουσα με πανοραμική θέα, μια πισίνα και ένα τζακούζι. Η γραμμή διαθέτει επίσης το δοκιμασμένο SEA AXE σχεδιασμό πλώρης, γνωστό για το αξιόπλοο και διαπεραστικό απέναντι στα κύματα τόξο.

Για να καταλήξει στο σχεδιασμό, η Damen αναφέρει ότι χιλιάδες ώρες έχουν επενδυθεί στην έρευνα και την ανάπτυξη, τις δοκιμές σε δεξαμενές πάγου αλλά και σε πραγματικά μέρη με τη βοήθεια του λεπτομερούς σχεδιασμού της συνεργαζόμενης EYOS Expeditions, και των AZURE Yacht Design και της Naval Architecture

Τα τρία μοντέλα της σειράς – 65, 90 και 100 – μπορούν να παραμείνουν στη θάλασσα για διάστημα 40 ημερών χωρίς να πιάσουν λιμάνι και να ταξιδεύουν με ταχύτητες μέχρι 16 κόμβους.

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα