Στο Ρότερνταμ το μεγαλύτερο πλοίο παγκοσμίως (Video)

Το πλοίο Pieter Schelte έφτασε στο Ρότερνταμ χθες. Με μήκος 382 μέτρα και ένα πρωτοφανές πλάτος 124 μέτρων, είναι το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο. Έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την ολλανδοελβετική υπεράκτια εταιρεία Allseas.

Το Pieter Schelte θα περάσει τους επόμενους τέσσερις μήνες στο Ρότερνταμ υποβαλλόμενο στην τελική φάση συναρμολόγησης στην εσωτερική λίμνη του Maasvlakte 2. Μεταξύ άλλων, στο πλοίο θα τοποθετηθούν βοηθητικοί δόκοι μήκους 65μ. Συμπεριλαμβανομένου αυτού του έργου, το κόστος της συνολικής κατασκευής του πλοίου για την θυγατρική της ολλανδικής επιχείρησης που το έχει αναλάβει εκτιμάται σε 700 εκατομμύρια ευρώ. Στο έργο εμπλέκονται 440 διαφορετικές ολλανδικές εταιρείες.

Η άφιξη του Pieter Schelte στο Ρότερνταμ είναι σύμφωνη με την πολιτική της Λιμενικής Αρχής, η οποία έχει ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του υπεράκτιου τομέα του Ρότερνταμ. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η ανάπτυξη νέων λιμενικών χώρων ειδικά για αυτόν τον τομέα τόσο εντός της υφιστάμενης λιμενικής ζώνης, όσο και στο Maasvlakte. Πρόσφατα, για παράδειγμα, η Franklin Offshore Europe ξεκίνησε εργασίες στ επιχειρήσεων στο RDM Ρότερνταμ, αναφέρει ο Allard Castelein, Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμεναρχείου.

Το Maasvlakte παρέχει δυνατότητες σε υφιστάμενους χώρους, σε υπό ανάπτυξη χώρους, ενώ και και τα κομμάτια νερού στο Maasvlakte 2 μπορεί επίσης να χρησιμεύσουν στην υπεράκτια βιομηχανία. Πιθανές αγορές είναι όσες σχετίζονται με τη διάλυση των εξέδρων εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, με τη διευκόλυνση της κατασκευής αιολικών πάρκων, με έργα (από)συναρμολόγησης και εν γένει τη θεμελίωση μεγάλων έργων.

Στο Ρότερνταμ και τη γύρω περιοχή, πάνω από 900 επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυτιλίας και της υπεράκτιας βιομηχανίας. Αυτές περιλαμβάνουν κορυφαίες εταιρείες όπως οι Allseas, Keppel Verolme, Mammoet, Heerema, Damen και Boskalis.

Διαβάστε ακόμα