Πειραιάς
34°C

Συνεχίζεται το δράμα με το επιβατηγό Trisha Kerstin 3: Στους 40 έφτασαν οι νεκροί

Δημοσιεύθηκε στις

02/02/2026

από

Επιβατηγό πλοίο με 332 επιβάτες ανατράπηκε στις Φιλιππίνες: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι
Capital Clean Energy Carriers

Τελειωμό δεν έχει το δράμα του τραγικού ναυαγίου του επιβατηγού πλοίου Trisha Kerstin 3, το οποίο ανατράπηκε και βούλιαξε στις Φιλιππίνες, στοιχίζοντας την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ακόμη τρεις ανθρώπους νεκρούς ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων θανάτων σε 40, σύμφωνα με την Ακτοφυλακή των Φιλιππίνων.

Τα πτώματα βρέθηκαν στην θάλασσα κοντά στο νησί Baluk-Baluk και στο νησί Lantawan, όχι πολύ μακριά από το σημείο του ναυαγίου. Ένας από τους νεκρούς, ήταν στρατιωτικός και εργαζόταν για την ακτοφυλακή.

«Ο πεσών στρατιωτικός της ακτοφυλακής μας θα μείνει πάντα στη μνήμη μας για την ανιδιοτελή αφοσίωσή του και τη δέσμευσή του στην δημόσια υπηρεσία, επιδεικνύοντας θάρρος και επαγγελματισμό κατά την εκτέλεση του καθήκοντος», ανέφερε η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων σε ανακοίνωσή της.

Συνολικά, ο συνολικός αριθμός των επιζώντων και των θανάτων μέχρι τώρα, δείχνει ότι τουλάχιστον 356 άτομα επέβαιναν στο πλοίο όταν αυτό βυθίστηκε, ενώ είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν ακόμη περισσότερα θύματα.

Αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των επιβαινόντων που αναφέρθηκαν αρχικά στον κατάλογο των επιβατών και πληρώματος, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εάν υπήρχαν επιβάτες εκτός καταλόγου, χωρίς εισιτήρια. Η μεταφορά επιβατών οι οποίο δεν αναφέρονται πουθενά και οι οποίοι είναι υπεράριθμοι είναι κάτι συνηθισμένο στη Νοτιοανατολική Ασία.

Το πλοίο Trisha Kerstin 3 αναχώρησε από την πόλη Zamboanga στις 25 Ιανουαρίου, με κατεύθυνση το Jolo, Sulu. Γύρω στις 01:50 το πρωί της Δευτέρας, το πλοίο ανατράπηκε και βυθίστηκε στα ανοικτά του νησιού Baluk-Baluk. 316 επιβάτες και μέλη πληρώματος διασώθηκαν με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νεκρών να αυξάνεται συνεχώς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Έρευνα για την αιτία του ατυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με την ναυτιλιακή υπηρεσία MARINA, υπάρχουν κάποια στοιχεία «σοβαρών παραβιάσεων» που αφορούν την διαχειρίστρια εταιρεία, η οποία έχει περισσότερα από 30 περιστατικά τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων της βύθισης δύο ακόμη πλοίων στην ίδια περιοχή.

Πολλοί επιζώντες επιβάτες ανέφεραν την έλλειψη σωσιβίων, ενώ υποστηρίζουν ότι κάποιοι χώροι αποθήκευσης σωσίβιων ήταν κλειδωμένοι.

Σε όλα τα πλοία που διαχειρίζεται αυτή η εταιρεία έχουν εκδοθεί εντολές απαγόρευσης εκτέλεσης δρομολογίων μέχρι να ολοκληρωθούν οι επιθεωρήσεις.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
34°C