SuRi: Μέσα στο εντυπωσιακό γιότ αξίας 45,000,000 δολαρίων (Photo)

Το SURI είναι ένα πανέμορφο γιοτ 63 μέτρων που κατασκευάστηκε από την Halter Marine το 1978 και ανακαινίστηκε το 2007 και ξανά το 2012. Ο ιδιοκτήτης του είναι ο επενδυτής και δισεκατομμυριούχος Richard Kayne, ο οποίος διαθέτει το γιότ για ενοικίαση στην τιμή των 350.000 δολαρίων την εβδομάδα.

Είναι ένα γιοτ κατάλληλο για ψυχρά κλίματα και περιπετειώδη ταξίδια, γνωστό για το μεγάλο αριθμό παιχνιδιών και την ποικιλία στον εξοπλισμού του. Το εσωτερικό του SURI σχεδιάστηκε από τον Jeffrey Botwin και το εξωτερικό του είναι έργο του Joseph Artese Design.

Εσωτερικό SURI

Το εσωτερικό του SURI έχει περιγραφεί ότι έχει στυλ παραθαλάσσιας κατοικίας με πολυτελείς ανέσεις και τα πιο υψηλής ποιότητας έπιπλα. Ο Αμερικανός σχεδιαστής Jeffrey Botwin είναι υπεύθυνος για το εσωτερικό styling του SURI, και παραδόξως ήταν το πρώτο και μοναδικό του μεγάλο έργο στη βιομηχανία των superyacht. Εργάζεται κυρίως σε έπιπλα κατά παραγγελία και έχει δραστηριοποιηθεί στη βιομηχανία της μόδας στο παρελθόν, αν και τα γιοτ θα μπορούσαν να είναι στα μελλοντικά του σχέδια για νέα εγχειρήματα.

 

Το SURI ήταν σίγουρα ένα επιτυχημένο έργο γι ‘αυτόν, καθώς το γιοτ είναι ευρέως δημοφιλές για ενοικίαση και συνήθως είναι κλεισμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μπορεί να φιλοξενήσει δώδεκα καλεσμένους σε επτά πολυτελείς καμπίνες, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν χώρο master, τέσσερις VIP, και δύο διπλές καμπίνες. Όλες οι καμπίνες είναι ευάερες και φωτεινές, με ελαφριά επίπλωση και άφθονο χώρο για αποσκευές και αποθήκευση. Πολλά δωμάτια στο γιοτ διαθέτουν καθίσματα στο παράθυρο, τα οποία παρέχουν άνεση και ένα φανταστικό μέρος για να καθίσετε ενώ το SURI βρίσκεται σε εν πλω. Το υπερπολυτελές γιοτ διαθέτει δεκαεπτά μέλη του πληρώματος έτοιμα να προσφέρουν την μέγιστη δυνατή φιλοξενία στους επισκέπτες του.

Οι εγκαταστάσεις στο γιοτ περιλαμβάνουν σπα, γυμναστήριο, αίθουσα γιόγκα και τζακούζι στο κατάστρωμα, αν και δεν υπάρχει πισίνα. Υπάρχει επίσης μια αίθουσα ταινιών τελευταίας τεχνολογίας με ενημερωμένο σύστημα ψυχαγωγίας. Αναμφισβήτητα το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι μια αίθουσα πολυμέσων με γυάλινο πάτο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν τον υπέροχο υποβρύχιο κόσμο χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν την άνεση του γιοτ. Αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε ψυχρότερα κλίματα, όταν η κολύμβηση ή η κατάδυσημπορεί να μην είναι δυνατή. Για να ενισχύσει περαιτέρω την εμπειρία, το SURI διαθέτει έναν λεγόμενο σωλήνα τροφοδοσίας που επιτρέπει τη μεταφορά ψαροτροφών κάτω από το γιοτ, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα κάτι να δει κανείς κάτω από το νερό, ακόμη και σε ήρεμες μέρες.

Το εσωτερικό του SURI είναι διακοσμημένο σύμφωνα με ένα κλασικό ναυτικό θέμα με πολλά ξύλινα έπιπλα, κρεμ ταπετσαρίες και έπιπλα επώνυμων σχεδιαστών. Σε ορισμένα σημεία, τα αρχικά χαρακτηριστικά του πρώην πλοίου καβουριών ενημερώθηκαν και βελτιώθηκαν, αλλά δεν αφαιρέθηκαν εντελώς για να επιτρέψουν στο γιοτ να διατηρήσει τη γοητεία και το μοναδικό του στυλ.

Προδιαγραφές SURI

Μετά την επισκευή του το 2012, το SURI έχει πλέον συνολικό μήκος 63, πλάτος 11,6 μέτρα και βύθισμα 3,35 μέτρα. Αυτές οι διαστάσεις το καθιστούν το ιδανικό σκάφος, καθώς είναι αρκετά μεγάλο για να μεταφέρει έναν ικανοποιητικό εξοπλισμό και να παρέχει πολυτελείς ανέσεις στους καλεσμένους του, αλλά και ταυτόχρονα να εξακολουθεί να είναι εύκολο στην πλοήγηση και στους ελιγμούς ακόμη και σε ρηχά νερά. Λόγω του ότι ήταν πρώην σκάφος ψαρέματος καβουριών, το SURI είναι ένα ανθεκτικό γιοτ που μπορεί να ναυσιπλοεί σε δύσκολες συνθήκες και περιοχές όπως τα νερά γύρω από την Ανταρκτική.

Τροφοδοτείται από δύο κινητήρες Caterpillar που του επιτρέπουν να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα τους 13 κόμβους και υπηρεσιακή τους 11 κόμβους. Το SURI μπορεί να μην είναι το ταχύτερο superyacht, αλλά είναι αξιόπιστο για μεγάλες αποστάσεις και τα δυνατά του σημεία βρίσκονται αλλού εκτός από την ταχύτητά του. Έχει μια εντυπωσιακή αυτονομία 9.900 ναυτικών μιλίων και είναι το ιδανικό γιοτ για όσους αναζητούν ασυνήθιστους προορισμούς που ξεπερνούν τα τυπικά ταξίδια. Το SURI διαθέτει κύτος πλήρους εκτοπίσματος που επιτρέπει τη μέγιστη σταθερότητα τόσο στην άγκυρα όσο και όταν βρίσκεται εν πλω. Διαθέτει σκελετό από χάλυβα και υπερκατασκευή αλουμινίου με συνολικό όγκο 1.352 m3. Οι δεξαμενές καυσίμου των 241.260 λίτρων και οι δεξαμενές νερού χωρητικότητας 28.450 λίτρων επιτρέπουν την πλήρη αυτονομία και τις μεγάλες διαδρομές χωρίς να χρειάζεται την αναπλήρωση των προμηθειών σε κάποιο λιμάνι.

Το εξωτερικό του SURI

Το SURI σχεδιάστηκε από το Joseph Artese Design, ένα διάσημο στούντιο με έδρα το Σιάτλ που ειδικεύεται τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική διάταξη των superyachts. Ήταν υπεύθυνοι για την μετατροπή του πρώην πλοίου ψαρέματος καβουριών σε ένα πολυτελές σούπερ γιοτ με εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών. Το SURI έχει ακόμα κάποια σχεδιαστικά στοιχεία που θυμίζουν τις εμπορικές του μέρες και ξεχωρίζει από άλλα παραδοσιακά γιοτ με το ασυνήθιστο σχήμα του. Η υπερκατασκευή του βρίσκεται προς την πλώρη του σκάφους με δύο μεγάλα, ανοιχτά καταστρώματα. Το χαμηλότερο από τα δύο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα ευρύχωρο ελικοδρόμιο που επιτρέπει σε ακόμα μεγαλύτερα ελικόπτερα να προσγειώνονται άνετα.

Στην πρύμνη, μια πλατφόρμα κολύμβησης μπορεί να επεκταθεί από το σκάφος και υπάρχει άφθονος αποθηκευτικός χώρος για παιχνίδια νερού. Το SURI είναι ένα ολόλευκο γιοτ με σχετικά μικρά, τετράγωνα παράθυρα, προστατεύοντας τους επισκέπτες του από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και συμβάλοντας στα μέγιστα επίπεδα ιδιωτικότητας. Παρέχει ευρύχωρους χώρους στο κατάστρωμα με άνετα καθίσματα που συνοδεύονται από φανταστική θέα. Το πάνω κατάστρωμα είναι ένας από τους πιο εμφανείς εξωτερικούς χώρους που μπορεί να καλυφθεί από μεγάλες τέντες εάν απαιτηθεί. Υπάρχει ένα τζακούζι στο κατάστρωμα και ένα υπαίθριο μπαρ, καθώς και μια μεγάλη τραπεζαρία που μπορεί να φιλοξενήσει ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Ενώ η υπερκατασκευή του γιοτ βρίσκεται πολύ κοντά στην πλώρη, υπάρχει ακόμα ένα μικρό ιδιωτικό κατάστρωμα κρυμμένο κάτω από τη γέφυρα, το οποίο είναι το ιδανικό μέρος για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα.

Παιχνίδια και εξοπλισμός του SURI

Ως ναυλωμένο γιοτ, το SURI διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών και εξοπλισμού και έχει περιγραφεί ως «το απόλυτο κουτί παιχνιδιών», που είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο χρεώνει μια premium τιμή ναύλωσης. Ο κατάλογος είναι μακρύς, αλλά κυρίως, το γιοτ έχει πέντε τζετ ουρανούς, εννέα σανίδες του σερφ διαφόρων μεγεθών, μια ξύλινη σανίδα, τρία καγιάκ και ένα μικρό ιστιοφόρο. Διαθέτει επίσης μια σειρά από φουσκωτά, συμπεριλαμβανομένου μίας μπανάνας, ρυμουλκούμενα παιχνίδια και μια μεγάλη νεροτσουλήθρα για να απολαμβάνουν οι επισκέπτες.

Είναι αυτονόητο ότι στο γιοτ υπάρχει εξοπλισμός κολύμβησης και κατάδυσης, εξοπλισμό ψαρέματος και ρυμουλκούμενα παιχνίδια. Πιο ασυνήθιστα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τέσσερα σκάφη με κωπηλασία και ένα hovpod hovercraft. Διαθέτει επίσης μια ποικιλία χερσαίων οχημάτων, όπως τέσσερα ηλεκτρικά ποδήλατα και δύο σκούτερ BMW. Κατά τη διάρκεια της ναύλωσης, το SURI συνοδεύεται από ένα ελικόπτερο Squirrel που χωράει τέσσερις επιβάτες εκτός από τον πιλότο και ένα αμφίβιο υδροπλάνο Searay που μπορεί να ελλιμενιστεί στο πίσω μέρος του εντυπωσιακού γιοτ.

Εάν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι αρκετά για να διασκεδάσουν τους επισκέπτες, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα από τα πέντε tenders του SURI για να κάνουν εκδρομές στη στεριά ή να εξερευνήσουν ρηχότερα νερά. Το μεγαλύτερο tender που διαθέτει είναι ένα Intrepid Central Console Cuddy μήκους 11,28 μέτρων με δύο κινητήρες Yamaha που μπορεί να φτάσει σε τελικές ταχύτητες τους 45 κόμβους. Υπάρχει ένα πλήρες μπάνιο, με ντους στο σκάφος, ενώ είναι ιδανικό για μεγαλύτερες εξορμήσεις για ψάρεμα.

Τιμή SURI

Το SURI Αγοράστηκε από τον ιδιοκτήτη του Richard Kayne για περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια το 2007. Επισκευάστηκε δύο φορές, μία το 2007 και ξανά το 2012. Αρχικά ήταν ένα εμπορικό σκάφος με το όνομα FIERCE CONTENDER και χρησιμοποιήθηκε για το ψάρεμα καβουριών. Το SURI καθελκύστηκε το 1978 αλλά ανακαινίστηκε πλήρως στο ναυπηγείο Yacht Escort Ships από τον ιδιοκτήτη του Richard Kayne για άγνωστη τιμή. Το είχε μετατρέψει σε γιοτ για να συνοδεύει και να υποστηρίζει το τότε σκάφος του JEMASA. Το 2012 αποφάσισε να το επισκευάσει και πάλι, αυτή τη φορά στο ναυπηγείο Bay Ship & Yacht Company στην Καλιφόρνια και αυτή την φορά επέκτεινε το μήκος του κατά 11 μέτρα σε. Αυτή ήταν μια αρκετά ασυνήθιστη επισκευή κατά την οποία το σκάφος κόπηκε στη μέση και το πρόσθετο κομάτι προστέθηκε στη μέση. Το 2017 ο Kayne παρουσίασε το γιοτ προς πώληση, αν και δεν έχουν υπάρξει αναφορές για αλλαγή ιδιοκτησίας από τότε. Το SURI είναι διαθέσιμο για ναύλωση σε εβδομαδιαία τιμή 350.000 $ ΗΠΑ. Το γιοτ έχει ετήσια τρέχοντα κόστη της τάξεως των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ιδιοκτήτης του SURI

Ο ιδιοκτήτης του SURI είναι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Richard Kayne, ο οποίος ίδρυσε την Kayne Anderson Capital Advisors. Γεννημένος το 1945, αποφοίτησε από το Στάνφορντ και το UCLA, ξεκίνησε την επιτυχημένη καριέρα του ως αναλυτής. Σήμερα, ο Kayne έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, η οποία μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στην εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων του, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση περισσότερων από 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ιδιωτικές επενδύσεις και κεφάλαια. Ο Kayne έχει πολλές επενδύσεις σε ακίνητα, νέες ενέργειες και υγειονομική περίθαλψη. Το 2015 η εταιρεία του πωλήθηκε για 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αυξάνοντας σημαντικά την περιουσία του Kayne.

Μαζί με τη σύζυγό του Suzanne Kayne, ο 76χρονος δισεκατομμυριούχος ζει στη Σάντα Μόνικα σε μια όμορφη έπαυλη με γήπεδο γκολφ. Εκτός από το γιοτ του, ο SURI Kayne έχει επίσης ένα ιδιωτικό τζετ Canadair Challenger. Αρχικά αγόρασε το SURI για να υποστηρίξει το προηγούμενο γιοτ του JEMASA το οποίο έκτοτε πουλήθηκε στον νέο ιδιοκτήτη του Hadia Abdul Lateef Jameel, σε άγνωστη τιμή, ο οποίος μετονόμασε το σκάφος HADIA. Το JEMASA πήρε το όνομά του από τις τρεις κόρες του Kayne, Jenny, Maggie και Saree. Το όνομα SURI δημιουργήθηκε συνδυάζοντας τη Suzanne και τον Richard.

Διαβάστε ακόμα