Τα λεφτά των ναυτικών είναι ιερά και κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν

Πάει λοιπόν, τελείωσε και αυτή η απεργία των ναυτικών με αμφίβολα αποτελέσματα που δεν ικανοποίησαν κανέναν ναυτικό ή ικανοποίησαν ελάχιστους. Τελικά όμως ήταν στη σωστή κατεύθυνση; Κατά την γνώμη μου όχι.

Μετά από δημοσιεύματα που κατέκλεισαν το διαδίκτυο για ενδεχόμενη αύξηση της φορολογίας των ναυτικών και εξίσωση τους με το φορολογικό σύστημα των στεριανών, δίκαια ξεσηκώθηκαν όλοι οι ναυτικοί. Η απεργία είχε ως κύριο σκοπό αυτή την ενδεχόμενη αύξηση της φορολογίας και μόνο με πολύ ψηλά γράμματα αναφέρθηκε ότι η υπάρχουσα – υπέρ- φορολόγηση των ναυτικών είναι ληστρική και άδικη.

Ναι κύριοι, τα χρήματα που κρατάνε από τον ναυτικό του τα κλέβουν στα ίσα, την ίδια στιγμή που στις περισσότερες (αν όχι όλες) ευρωπαϊκές χώρες εάν λείπει 6 μήνες από την χώρα του η φορολογίας είναι ΜΗΔΕΝ!! Ναι κύριοι ΜΗΔΕΝ! Τα παίρνουν κανονικά από το ναυτικό και κανείς δεν διαμαρτύρεται έντονα και δυναμικά γιαυτό. Κανείς!

Τον κατάντησαν τον Έλληνα ναυτικό να βάζει λιγότερα λεφτά στην τσέπη του από τον φιλιπινέζο και τον Ουκρανό!! Κατάντησαν τον Έλληνα ναυτικό να είναι μπαρκαρισμένος 8 μήνες τον χρόνο την ίδια στιγμή που ο φιλιπινέζος κάθεται7 και ο Ουκρανός 5!! Ναι, αναγκάζεται και κάνει τέτοια μπάρκα γιατί πλέον τα χρήματα που μένουν στην τσέπη του δεν του φτάνουν.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ναυτικός δεν μπορεί να εργάζεται 12 μήνες τον χρόνο. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο ναυτικός στερείται πάρα πολλά πράγματα στη ζωή του για να βγάλει αυτά τα χρήματα. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο ναυτικός δουλεύει σε ένα δύσκολο και ιδιαίτερο περιβάλλον. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει πλέον να σταματήσουν να τον κλέβουν στα ίσα και να τον βάζουν συνέταιρο με το κράτος.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να τα καταλάβουν οι άσχετοι χαρτογιακάδες και οι τσοπάνηδες υπουργοί εμπορικής ναυτιλίας που ουδεμία σχέση έχουν με την θάλασσα και τη ναυτιλία.

Το κλέψιμο στα χρήματα των ναυτικών φέρνει εξελίξεις λοιπόν. Φτάνει πια η άδικη φορολόγηση μας. Το κράτος δείχνει έμπρακτα ότι δεν μας θέλει. Δεν του φτάνει το χρήμα που φέρνουμε στην χώρα μας και ούτε το υπολογίζει. Και το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Ήδη οι περισσότεροι συνάδελφοι ναυτικοί μαζεύουν πληροφορίες ώστε ΝΟΜΙΜΑ να φύγουμε από την Ελλάδα και να φορολογηθούμε στο εξωτερικό, εκεί που μας θέλουν εμάς και το συνάλλαγμα μας.

Αυτό θα φέρει τεράστιες εξελίξεις στην Ελληνική ναυτιλία, γιατί κανείς δεν θα θέλει να μπαρκάρει με Ελληνική σημαία και ίσως οι εφοπλιστές θα πρέπει να σκεφτούν αν θα κρατήσουν αυτά τα περίπου 800 καράβια στο Ελληνικό νηολόγιο, την στιγμή που δεν θα βρίσκουν Έλληνες ναυτικούς. Όπως καταλαβαίνουμε η Ελληνική ναυτιλία οδεύει προς διάλυση και κανείς δεν το έχει αντιληφθεί η το έχει αντιληφθεί και απλά δεν τον νοιάζει, λες και η χώρα δεν έχει ανάγκη τη ναυτιλία και τους ναυτικούς.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως θα είναι για τους συνάδελφους στην ακτοπλοΐα η οποίοι δεν μπορούν να φύγουν. Εύχομαι να οι εφοπλιστές να πάρουν απόφαση και να ναυτολογήσουν και κατώτερα πληρώματα Ελλήνων ώστε να φύγουν και αυτή από εδώ και να έρθουν να δουλέψουν μαζί μας στα ποντοπόρα. Ας φέρουν στην ακτοπλοΐα ξένους να δουλέψουν και να δούμε μετά πόσο μάγκες θα είναι να ταξιδεύουν τα επιβατηγά στα δύσκολα Ελληνικά λιμάνια, γιατί τα Ελληνικά πληρώματα και μάγκες είναι και πολλές φορές παίζουν την καριέρα τους κορώνα γράμματα για να εξυπηρετήσουν το επιβατηγό κοινό που τόσο πολέμησε τους ναυτικούς στην τελευταία τους απεργία….

Συνεχίστε λοιπόν να κλέβετε τα ιερά λεφτά των ναυτικών….

Υ.Γ. Μόνο ο Γιώργος Αυτιάς υποστήριξε έμπρακτα τους ναυτικούς και εξήγησε πόσο ιερά είναι τα χρήματα των ναυτικών. Όλοι οι άλλοι οι μεγαλοδημοσιογραφίσκοι ΜΟΥΓΚΑ! Ευχαριστούμε λοιπόν Γιώργο Αυτιά που με πατέρα ναυτικό μας καταλαβαίνεις και μας υποστηρίζεις.

Διαβάστε ακόμα