Τετράγωνα κύματα: Τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο (Video)

Η φράση «διασταυρούμενες θάλασσες» αναφέρεται σε κύματα που προέρχονται από δύο κατευθύνσεις και διασταυρώνονται και όχι ότι η θάλασσα είναι ταραγμένη (αν και οι διασταυρούμενες θάλασσες είναι παρεμπιπτόντως πολύ επικίνδυνες). Εάν δείτε τετράγωνα κύματα στη θάλασσα, θα πρέπει αμέσως να βγείτε από το νερό. Υποβρύχια υπάρχουν ισχυρά ρεύματα που μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και πλοία.

Μια διασταυρούμενη θάλασσα είναι μια θαλάσσια κατάσταση αιολικώς παραγόμενων κυμάτων που σχηματίζουν συστήματα μη παράλληλων κυμάτων. Οι διασταυρούμενες θάλασσες έχουν μεγάλη ποσότητα κατευθυνόμενης εξάπλωσης. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν τα κύματα του νερού που προκαλούνται από καιρικές συνθήκες συνεχίζουν παρά τη μετατόπιση του ανέμου. Τα κύματα που παράγονται από το νέο άνεμο τρέχουν σε μια γωνία με αυτά από τον παλιό.

Δύο καιρικά συστήματα που είναι μακρινά μεταξύ τους μπορεί να δημιουργήσουν μια διασταυρούμενη θάλασσα όταν τα κύματα από τα συστήματα, συναντώνται σε ένα μέρος μακριά από το κάθε μετεωρολογικό σύστημα. Μέχρι να διαλυθούν τα παλαιότερα κύματα, δημιουργούν έναν επικίνδυνο φαινόμενο για τη θάλασσα.

Αυτή η κατάσταση της θάλασσας είναι αρκετά κοινή και ένα μεγάλο ποσοστό των ατυχημάτων πλοίων έχει παρατηρηθεί να συμβαίνει σε αυτή την κατάσταση. Τα καράβια ανταποκρίνονται καλύτερα σε μεγάλα κύματα όταν πλέουν κάθετα σε αυτά. Σε μια διασταυρούμενη θάλασσα, τα καράβια είναι πιθανότερο να χτυπηθούν με επικίνδυνο τρόπο.

Δείτε το Βίντεο:

Διαβάστε ακόμα