ΣΟΚ! Θάνατος Έλληνα Ναυτικού μετά τον βομβαρδισμό του δεξαμενόπλοιου από πολεμικό αεροσκάφος στη Λιβύη

Libya threatens to bomb North Korean tanker if it ships oil from rebel port

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Σοκ σε όλη τη ναυτική οικογένεια προκαλεί η είδηση ότι Έλληνας συνάδελφος σκοτώθηκε μετά από βαρβαρισμό δεξαμενόπλοιου από πολεμικό αεροσκάφος στη Λιβύη.

Σύμφωνα λοιπόν με το λιμενικό, το πλοίο που βομβαρδίστηκε είναι το «Δ/Ξ ARAEVO» και ο Έλληνας ήταν 29 χρονών. Ακόμα σκοτώθηκε ένας αλλοδαπός και τραυματίστηκαν ακόμα δύο.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του λιμενικού:

Θανάσιμος τραυματισμός Έλληνα και αλλοδαπού ναυτικού Δ/Ξ πλοίου στη Λιβύη μετά από βομβαρδισμό πολεμικού αεροσκάφους
Για το θανάσιμο τραυματισμό 29χρονου Έλληνα, μέλους πληρώματος του Δ/Ξ ARAEVO, σημαίας Λιβερίας, ενημερώθηκε, βραδυνές ώρες σήμερα, από τον υπεύθυνο της εταιρείας που διαχειρίζεται το πλοίο, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετά από βομβαρδισμό του ανωτέρω πλοίου από πολεμικό αεροσκάφος, αγνώστων στοιχείων.

Το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του DERNA Λιβύης, με συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων τρεις (03) Έλληνες και είκοσι τρεις (23) αλλοδαποί (21 Φιλιππινέζοι, 02 Ρουμάνοι).

Αποτέλεσμα του βομβαρδισμού ήταν επίσης ο θανάσιμος τραυματισμός και ενός (01) αλλοδαπού, καθώς και ο τραυματισμός δύο (02) αλλοδαπών μελών πληρώματος.

Σημειώνεται ότι για το εν λόγω περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών για τις, κατά λόγο αρμοδιότητας, δικές του ενέργειες.

Διαβάστε ακόμα