Πειραιάς
18°C

Το φορτηγό πλοίο που εγκαταλείφτηκε στο στενό του Tatar βυθίστηκε! (ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

02/03/2023

Το φορτηγό πλοίο YONG XING 56 βυθίστηκε την 1η Μαρτίου, αφού οι διασώστες δεν κατάφεραν να το διασώσουν και βυθίστηκε σε βάθος 253 μέτρων.

Είναι κατανοητό ότι οι διασώστες έβγαλαν το πλοίο από τη ζώνη πάγου προσπαθώντας να διευκολύνουν την πρόσβαση στο ρήγμα.

Στις τελευταίες φωτογραφίες του φορτηγού πλοίου δεν διακρίνεται έντονη φουσκοθαλασσιά.

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση, το YONG XING 56 βυθίστηκε στις 0535 ώρα Μόσχας, αφού το σχίσιμο δεν σφραγίστηκε και η απάντληση των υδάτων από τα πλημμυρισμένα διαμερίσματα επίσης απέτυχε.

Το φορτηγό πλοίο YONG XING 56 εξέπεμψε σήμα κινδύνου το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου, στο αγκυροβόλιο στο στενό Τατάρ νότια του Βανίνο, του λιμένα προορισμού του πλοίου. Το επιβατηγό SAKHALIN-8 και διέσωσε 21 μέλη του πληρώματος, όλοι Κινέζοι.

Το φορτηγό πλοίο φέρεται να υπέστη ρήγμα στο κύτος δεξιά, στην περιοχή του νούμερο 1 αμπαριού με επακόλουθη μαζική εισροή υδάτων. Κρίνοντας από το ίχνος της πορείας του πλοίου, το πλοίο έμοιαζε να παρασύρεται πάνω στο αγκυροβολημένο πλοίο γενικού φορτίου VIKTORIYA.

Το YONG XING 56 έφτασε στο αγκυροβόλιο στις 19 Φεβρουαρίου, και επρόκειτο να φορτώσει άνθρακα στο Βανίνο.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
18°C