Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οργανισμός Win μαζί ενάντια στην αστεγία στη Νέα Υόρκη

Aνακοίνωση εξέδωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναφορικά με την δωρεά προς τον Win, η οποία αφορούσε την υποστήριξη του προγράμματος Income Building Program (Πρόγραμμα Δημιουργίας Εισοδήματος) του οργανισμού.

Αναλυτικότερα αναφέρει:

Ήταν ιδιαίτερη τιμή για όλους μας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που βραβευθήκαμε στην πρόσφατη ετήσια εκδήλωση Way to Win Gala 2024 του οργανισμού Win (Women In Action) και αισθανόμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που στηρίζουμε το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος βοηθά γυναίκες και παιδιά να ξαναχτίσουν τη ζωή τους και να σπάσουν τον κύκλο της αστεγίας.

Ο Win αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό δομών φιλοξενίας για οικογένειες και υποστηρικτικών στεγαστικών προγραμμάτων στη Νέα Υόρκη. Το ΙΣΝ έχει συμβάλει στο έργο του οργανισμού μέσω πλήθους δωρεών από το 2017.

Η πρώτη δωρεά του ΙΣΝ προς τον Win αφορούσε την υποστήριξη του προγράμματος Income Building Program (Πρόγραμμα Δημιουργίας Εισοδήματος) του οργανισμού. Ο Luis Daniel Caridad, μέλος της Διεύθυνσης Δωρεών του ΙΣΝ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε: «Θέλω να τονίσω πόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Win λειτουργεί ένα πρόγραμμα εργασιακής ετοιμότητας, το οποίο διαδραματίζει ζωτικής σημασίας ρόλο προς την επίτευξη της αποστολής του οργανισμού, καθώς δεν περιορίζεται στην παροχή στέγης προς τις οικογένειες αλλά προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία και μέσα που διασφαλίζουν την πρόοδο των συμμετεχόντων».

Στο παρελθόν στο ΙΣΝ έχουμε επίσης στηρίξει με δύο επιπλέον δωρεές τον οργανισμό στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις ευρύτερων κρίσεων στην πόλη, καταρχάς στις αρχές της πανδημίας και στη συνέχεια όταν άρχισαν να καταφθάνουν στη Νέα Υόρκη μεγάλες εισροές αιτούντων άσυλο. Πριν καν μπει στην εικόνα το ΙΣΝ, δήλωσε ο Luis Daniel Caridad, «οι ομάδες του Win είχαν ήδη αναλάβει δράση: ενίσχυσαν τις ισπανόφωνες υπηρεσίες τους σε συνεργασία με φοιτητές, συντονίστηκαν με οργανώσεις παροχής νομικών υπηρεσιών για την υλοποίηση σεμιναρίων σχετικά με θέματα ασύλου και διασφάλισαν την πρόσβαση σε τρόφιμα στους νεοαφιχθέντες, λαμβάνοντας υπόψη τις διατροφικές συνήθειες της χώρας προέλευσής τους».

«Αυτός είναι ο οργανισμός Win εν δράσει», δήλωσε. «Αξιολογεί τις ανάγκες –όλες τις ανάγκες– και κινητοποιείται με ταχύτητα προκειμένου να τις καλύψει».

Η Διευθύντρια Δωρεών του ΙΣΝ, Casey Russo, προσέθεσε: «Είμαστε ευγνώμονες που συνεργαζόμαστε με οργανισμούς, όπως ο Win –ο οποίος πέρυσι συμπλήρωσε τέσσερις αξιοθαύμαστες δεκαετίες προσφοράς προς τους κατοίκους της Νέας Υόρκης– που μπορούμε να εμπιστευόμαστε και στους οποίους μπορούμε να βασιζόμαστε για την κάλυψη των αναγκών της κοινότητάς μας ανά πάσα στιγμή».

Διαβάστε ακόμα