Το εντυπωσιακό και μεγαλύτερο ξύλινο ιστιοπλοϊκό σκάφος του κόσμου ελλιμενίστηκε στη Μάλτα

Το μεγαλύτερο ξύλινο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο φέρεται να ταξίδεψε στο Grand Harbour της Μάλτας το περασμένο Σαββατοκύριακο πριν καταπλεύσει στη Βαρκελώνη την Τρίτη.

Το εντυπωσιακό πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Ισπανίας το χειμώνα πριν συνεχίσει το ταξίδι του στη Σαγκάη στην ανατολική Κίνα. Το σκάφος φέρεται να βρίσκεται σε διετή αποστολή στην Ασία που στοχεύει στην προώθηση του σουηδικού-ασιατικού εμπορίου και στη δημιουργία νέων και καλύτερων επιχειρηματικών ευκαιριών.

Είναι ένα λαμπρό αντίγραφο ενός σκάφους της Σουηδικής-Ανατολικών Ινδιών εταιρείας του 18ου αιώνα και σύμφωνα με πληροφορίες βυθίστηκε έξω από το Γκέτεμποργκ στη Σουηδία το 1745.

Η αποστολή στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα στα άτομα να ενταχθούν στο πλήρωμα των 20 ατόμων, να γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα ενός σκάφους του 18ου αιώνα και να καλωσορίσουν τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των στάσεων κατά μήκος της διαδρομής.

Το Gotheborg αναχώρησε από τη Σουηδία στις 8 Ιουνίου και έκτοτε έχει ελλιμενιστεί στο Helsingborg, τη Στοκχόλμη, την Κοπεγχάγη, το Ελσίνκι, το Λονδίνο, τη Νίκαια, τη Λισαβόνα, το Όσλο, τη Μάλαγα και το Μονακό.

Η Βαρκελώνη θα είναι ο τελευταίος σταθμός της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμα