Πιθανότατα δεν σας έχει απασχολήσει ποτέ το ερώτημα αν όλα τα μεγάλα σκάφη αναψυχής προωθούν την ισότητα των φύλων. Δεν συνέβη το ίδιο όμως με μια σχεδιάστρια, που υποστηρίζει ότι υπάρχει ένα κενό στην αγορά για πλοία που στοχεύουν στο ασθενές φύλο.
Σε περίπτωση που οι πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου δεν θέλουν να πλατσουρίζουν στα συνηθισμένα παιχνίδια των εκατομμυριούχων που υπάρχουν στην αγορά, η σχεδιάστρια πολυτέλειας Lidia Bersani δημιούργησε το πρώτο μέγα-γιοτ πολυτελείας έχοντας μια γυναίκα στο μυαλό.
Το κομψό λευκό και χρυσό γιοτ, που φτάνει το εντυπωσιακό μήκος των 80 μέτρων, απευθύνεται σε γυναίκες αγοράστριες και έχει σχεδιαστεί με κρύσταλλο, χρυσό, γούνα και λουλούδια. Έχει επίσης την ονομασία “La Belle”, το οποίο μεταφράζεται ως “η ομορφιά”.
Το superyacht δεν κάνει σίγουρα για μη τολμηρούς, συντηρητικούς χαρακτήρες ή εραστές του παραδοσιακού και της κομψότητας. Πρόκειται για μια πανδαισία από πολυτελή χρυσά ψηφιδωτά, φιλντισένιους, από κρύσταλλα Swarovski πολυελαίους, πολύτιμους λίθους και ειδικής παραγγελίας ξύλινη επίπλωση.
Ο σχεδιασμός του σκάφους στρέφεται γύρω από απαλές γωνίες, απλές γραμμές, floral σχέδια με λουλούδια και μια μεγάλη ποσότητα γυαλιού, κρυστάλλου και φωτεινού λευκού.
Η ιστοσελίδα της Lidia Bersani αναφέρει για το La Belle: “Το γιοτ είναι σε ξεχωριστό στυλ Bersani, ρομαντικό και ζεστό. Τα χρώματα σε λευκό, ιβουάρ και χρυσό είναι κυρίαρχα. Το εσωτερικό είναι γεμάτο από πολυτελή και άνετα στοιχεία”.
Το σκάφος θα μπορούσε άνετα να φιλοξενήσει 12 άτομα σε έξι πολυτελείς καμπίνες.
Η κύρια καμπίνα στο δεύτερο κατάστρωμα είναι όπως ήταν αναμενόμενο νετκαντάντ: με ένα στρογγυλό διπλό κρεβάτι βασιλικού μεγέθους και ένα baldachin (ένα κουβούκλιο που συναντάμε συνήθως πάνω σε θρόνους ή τάφους σημαντικών ανθρώπων), μια ιδιωτική βεράντα, παχιές κουρτίνες, με χρυσές αφές και floral χαλιά.
Υπάρχουν άλλες πέντε σουίτες γύρω από το σκάφος. Αν έχετε βαρεθεί να κάνετε ηλιοθεραπεία, στο κατάστρωμα του γιοτ έχει σαλόνια, τραπεζαρία και εγκαταστάσεις για ζωντανή μουσική.
Αντί για βελάκια και video games, θα βρείτε ένα χώρο σπα με πισίνα για υδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ, υπέρυθρη σάουνα, snow room, μικρό γυμναστήριο με υπαίθριο τζακούζι, βιβλιοθήκη με τζάκι, κέντρο ομορφιάς, ντίσκο, σινεμά – θέατρο, καθώς και μερικά μπαρ.
Κάθε ένα από τα πέντε καταστρώματα διαθέτει εξωτερικό χώρο για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία με θεά τη θάλασσα. Υπάρχει ένας ανελκυστήρας, καθώς και μια σκάλα για τη μεταφορά μεταξύ αυτών.
Ένα ελικοδρόμιο βρίσκεται στην κορυφή του σκάφους, φυσικά. Και στα σχέδια της κ Bersani, ένα χρυσό ελικόπτερο βρίσκεται στην κεφαλή του πλοίου.
Όσον αφορά την τιμή, η κα Bersani δήλωσε πως “δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμη την τελική τιμή. Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε το πιο πολυτελές γιοτ στον κόσμο, και τα χρυσά στολίδια, τα κρύσταλλα Swarovski, και μερικοί πολύτιμοι λίθοι που θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε, δεν θα είναι φτηνά, είμαι σίγουρη”.