Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο κινέζικης κατασκευής ξεκίνησε τα δοκιμαστικά του

Το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε σε κινεζικά ναυπηγεία ξεκίνησε τα δοκιμαστικά του.

Το Adora Magic City είναι ένα ορόσημο για την κινεζική ναυπηγική βιομηχανία αφού είναι το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο το οποίο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Κίνα.

Τα δοκιμαστικά του πλοίου θα διαρκέσουν περίπου 9 ημέρες με το ναυπηγείο που κατασκεύασε το πλοίο, το Shanghai Waigaoqiao Shipyard, τμήμα της CSSC, να αναφέρει ότι αυτά θα είναι ο πρώτος κύκλος των δοκιμών του, από τις συνολικά δυο που αναμένεται να πραγματοποιήσει.

Η SWS είπε ότι θα δοκιμάσει τεχνικούς δείκτες που σχετίζονται με την τυπική πιστοποίηση του πλοίου, όπως το σύστημα πλοήγησης, το σύστημα πρόωσης, την παροχή καυσίμου, την επεξεργασία νερού έρματος, την ικανότητα ελιγμών και τις επιδόσεις πλοήγησης.

Οι θαλάσσιες δοκιμές είναι το επόμενο βήμα σε μια μεθοδική διαδικασία που ακολουθούν οι Κινέζοι για την ναυπήγηση και την ανάπτυξη της τεχνογνωσίας τους στον τομέα της κρουαζιέρας.

Ήδη τονίζουν ότι η Κίνα έχει γίνει η πέμπτη χώρα στον κόσμο, μαζί με την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία που κατασκευάζουν μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Τα ναυπηγεία Mitsubishi της Ιαπωνίας έχουν αναλάβει πολλά μεγάλα έργα κρουαζιερόπλοιων, έχοντας όμως κάθε φορά σημαντικές οικονομικές απώλειες και έχουν δεσμευτεί να μην εισέλθουν ξανά σε αυτή την βιομηχανία.

Η κατασκευή του πλοίου ήταν μια μεγάλη δεξαμενή γνώσεων για το κινεζικό ναυπηγείο που συνεργάζεται με το Fincantieri ως τεχνικό σύμβουλο. Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν το 2019 με το κύτος να πέφτει στο νερό για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2021.

Ενώ το πρώτο κρουαζιερόπλοιο κατασκευάστηκε με μεθοδικό ρυθμό, οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για το δεύτερο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο εγχώριας κατασκευής, το οποίο θα είναι μια εξελιγμένη έκδοση του Ada Modu. Η ναυπήγηση του δεύτερου πλοίου ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022 και αναμένεται να παραδοθεί το 2025.

Διαβάστε ακόμα