Το πρώτο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου στον κόσμο αναχώρησε από την Ιαπωνία

Το πρώτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου στον κόσμο αναχώρησε από την Ιαπωνία την Παρασκευή για να παραλάβει το πρώτο του φορτίο στην Αυστραλία, με την επιστροφή του στην Ιαπωνία να αναμένεται περί τα τέλη Φεβρουαρίου, δήλωσε η Kawasaki Heavy Industries Ltd.

Το πιλοτικό πρόγραμμα των 362 εκατομμύρια δολαρίων, υπό την ηγεσία της Ιαπωνικής Kawasaki και με την υποστήριξη της ιαπωνικής και της αυστραλιανής κυβέρνησης, ήταν αρχικά προγραμματισμένο να μεταφέρει το πρώτο του φορτίο υδρογόνου, που εξάγεται από καφέ άνθρακα στην Αυστραλία, την άνοιξη.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας COVID-19, καθυστέρησε για το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους της Kawasaki, το οποίο διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο. «Εξαρτάται από τον καιρό, αλλά το πλοίο μεταφοράς υδρογόνου «Suiso Frontier» πρόκειται να φτάσει στην Αυστραλία στα μέσα Ιανουαρίου και αναμένεται να επιστρέψει στην Ιαπωνία περίπου στα τέλη Φεβρουαρίου», είπε ένας εκπρόσωπος.

Η Kawasaki Heavy στοχεύει να επαναλάβει την επιτυχία της ως σημαντικός κατασκευαστής δεξαμενόπλοιων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με υδρογόνο, ένα βασικό στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στην απαλλαγή των βιομηχανιών και να βοηθήσει την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η ιαπωνική-αυστραλιανή κοινοπραξία ξεκίνησε να παράγει υδρογόνο από καφέ άνθρακα στο δοκιμαστικό έργο που στοχεύει να δείξει ότι το υγροποιημένο υδρογόνο μπορεί να παραχθεί και να εξαχθεί με ασφάλεια στην Ιαπωνία.

Οι εταίροι στην αυστραλιανή πλευρά του έργου περιλαμβάνουν την Ιαπωνική Electric Power Development Co (J-Power), την Iwatani Corp, τη Marubeni Corp, την Sumitomo Corp και την Αυστραλιανή AGL Energy Ltd, της οποίας το ορυχείο προμηθεύει τον καφέ άνθρακα.

Διαβάστε ακόμα