Τουρ στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου! (video)

Την τελευταία περίοδο όλα περιστρέφονται γύρω από το νέο, εντυπωσιακό και μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, το Icon of the Seas Royal Caribbean!

Το Icon of the Seas, απέπλευσε για πρώτη φορά από το ναυπηγείο Meyer Turku στη Φινλανδία στις 19 Ιουνίου.

Το Icon of the Seas είναι το πρώτο πλοίο από αυτή την συγκεκριμένη νέα κατηγορία που θα παραδοθεί. Η κατηγορία αυτή θα διαθέτει συνολικά τρία κρουαζιερόπλοια τα οποία έχουν παραγγελθεί όλα στο Meyer Turku.

Θα είναι σχεδόν 6% μεγαλύτερο σε όγκο από το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που υπάρχει αυτή την στιγμή στον κόσμο, το Royal Caribbean’s Wonder of the Seas. Οι κύριες διαφορές ωστόσο, είναι στο σύστημα προώθησης του πλοίου. Είναι ένα κρουαζιερόπλοιο διπλού καυσίμου LNG με έξι κινητήρες Wärtsilä που παράγουν συνολικά 67.500 kW.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο έχει μήκος 365 μέτρα με μέγιστη χωρητικότητα 7.600 επιβάτες! Διαθέτει πάνω από 2.800 καμπίνες για τους επιβάτες και θα έχει 2.350 μέλη του πληρώματος. Αποτελείται από 20 καταστρώματα και οι επιβάτες θα μπορούν να περιπλανηθούν σε οκτώ «γειτονιές» για διασκέδαση και φαγητό.

Η Royal Caribbean International αναφέρει ότι ο τεχνικός σχεδιασμός ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά για τη βελτίωση της απόδοσης του πλοίου και τη μείωση των περιβαλλοντικών του επιπτώσεων.

Εκτός από την μονάδα με καύσιμο LNG, ενσωματώνει τεχνολογίες που είχε χρησιμοποιήσει η εταιρεία στο παρελθόν, όπως ένα σύστημα λίπανσης αέρα για το κύτος και ένα σύστημα ανακύκλωσης των απορριμμάτων που θα παρέχει έως και 3 MW επιπλέον ενέργειας.

Το κρουαζιερόπλοιο θα είναι επίσης ένα από τα πρώτα που θα διαθέτει κυψέλη καυσίμου και θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες μηχανικής εκμάθησης για τη βελτιστοποίηση της διαδρομής του πλοίου.

Η κατασκευή του Icon of the Seas ξεκίνησε με την τελετουργική κοπή του χάλυβα που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2021. Επέπλευσε στο νερό για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2022.

Το πλοίο έχει προγραμματιστεί για παράδοση στα τέλη του 2023 και η παρθενική του κρουαζιέρα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2024 από το Μαϊάμι.

Δείτε ακόμη ένα ωραίο βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτιο με ένα τουρ μέσα από το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο:

Διαβάστε ακόμα:
Η κατασκευή του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο μέσα από ένα βίντεο 15 λεπτών!

Διαβάστε ακόμα